druga SEZONA

Radio Voćarska u kvart donose predstave, dvorišni radio, zvučne šetnje i družionice za susjedstvo svih generacija

15.03.2024 u 10:32

Bionic
Reading

Ove subote, 16. ožujka u prostorima mjesnog odbora na Voćarskoj cesti broj 71, zagrebački RadioTeatar predstavom i radionicom Drvo koje je pjevalo u 11 sati, te dvorišnom svirkom Nine Bajsić u podne - najavljuje drugu sezonu programa RADIO VOĆARSKA koji će ove godine trajati čak rekordnih 7 tjedana.

RADIO VOĆARSKA je nastao u sklopu programa Grada Zagreba Kultura i umjetnost u zajednici, u suradnji RadioTeatra s Mjesnim odborom Voćarska i susjedstvom svih generacija.

Nadahnjujući se baštinom radijskog i kazališnog opusa Zvonimira Bajsića  (koji je inače veći dio svoga života proživio u neposrednom susjedstvu Voćarske), RadioTeatar  već 11  godina ide korak dalje i razvija specifičnu vrstu umjetničke intervencije u eteru i na sceni,  nagovarajući publiku svih generacija na povratak koncentriranom slušanju. 

Na brdovitu Šalatu  RadioTeatar donosi radiofonsku 'salatu' od čak 16 izvedbi raznih predstava za velike, male pa i bebe, među kojima su mnogi poznati naslovi iz produkcije RadioTeatra, predviđeno je i gostovanje opere rose u produkciji Muzičkog Biennala Zagreb i HNK-a.. Ova popularna 'opera za bebe' u kojoj nastupaju dvije violinistice, plesna umjetnica i operna pjevačica bit će izvedena čak tri puta u 10, 11 i 12 sati u nedjelju 24. ožujka. Iz RadioTeatra ponosno najavljuju i premijeru predstave MaLoLu, u petak 19. travnja u 18 sati. Radi se o autorskom projektu Lucije Stanojević, Lorene Banić i Martine Klarić koje su predstavu zamislile kao multisenzornu, taktilnu i muzičku  igru za djecu od 2 do 5 godine.

Osim predstava, program RADIJA VOĆARSKE  u svojoj drugoj sezoni obogaćen je i drugim vrstama plodova, pa tako su predviđene i  3 slušaonice i razgovora, 2 radionice, 1 pub kviz, 2 zvučne šetnje i 14 sati emitiranja dvorišnog radija uživo.  Publici koja je rezervirala ulaznice bit će dostupan link sa zvučnim šetnjama (radiowalkovima): Šetnja Voćarskom (za odrasle, obavezno ponijeti slušalice) i Brbljanje: zvučna šetnja za bebe i gegavce (sluša se preko zvučnika mobitela u kolicima) Osim toga, tijekom cijelog trajanja programa, autorski timovi RadioTeatra rade na zvučnom mapiranju kvarta i provode radionice s učenicima radijskih grupa u školama. Rezultati će biti predstavljeni na Danu Radija Voćarska, 5. svibnja kada će iz dvorišta na Voćarskoj 71 emitirati program uživo sve do kasnih večernjih sati.  Većina programa je besplatna, uz prethodnu (ali odgovornu) rezervaciju.

Veće predstave poput opere rose, Soundtracka za film koji nije snimljen i Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje) dostupan je po sniženim cijenama od 5 eura, ulaznica se može nabaviti preko online platforme www.core-event.co i na blagajni sat vremena prije izvedbe.