RAD ZAUSTAVILA PANDEMIJA

Opereta 'Vesela udovica' nakon mjeseci pauze otvara vrata čuvene sidnejske Opere

02.01.2021 u 16:05

Bionic
Reading

Nakon višemjesečne stanke zbog pandemije koronavirusa, Opera u Sydneyu nastavlja s izvedbama i, nakon ožujka prošle godine, prvi puta otvara vrata gledateljima koji moraju nositi maske

Premijera operete 'Vesela udovica" bit će izvedena u utorak pred 75 posto publike od ukupnog kapaciteta, što je znak nade za industriju zabave koja je u prekidu od početka pandemije koronavirusa, rekao je Lyndon Terracini, umjetnički ravnatelj Opere za agenciju France presse.

'Cijela ekipa je jako uzbuđena zbog povratka u dvoranu', dodao je. 'Mislim da će se tijekom godine i druge dvorane otvoriti i da će se ljudi u njih vratiti puni nade'.

Posljednjih mjeseci nisu strogo bile zabranjene predstave u dvoranama, ali Opera je morala odgoditi otvaranje zbog lokalnog porasta broja zaraženih u prosincu.

Od tada su maske obvezne u dvoranama i vlasti bi mogle poduzeti i strože mjere ukoliko se stanje ne popravi.

'Ne znam što će se dogoditi', rekla je sopranistica Julie Lea Goodwin koja nastupa u opereti s Alexanderom Lewisom i dodala da je 'oduševljena' povratkom na pozornicu nakon devet mjeseci.

Australija s oko 25 milijuna stanovnika je od početka pandemije imala 28.400 pozitivnih slučajeva covida-19 od kojih je 909 umrlo.