kinoteka

Film proslavljenog Bong Joon-hoa na Tjednu suvremenog korejskog filma u Zagrebu

22.10.2019 u 12:58

Bionic
Reading

Projekcijom akcijske drame 'Tunel' redatelja Kim Seong-huna, korejski blockbuster koji će se prikazati s hrvatskim i engleskim titlovima, u utorak se u zagrebačkom kinu Kinoteka otvara Tjedan suvremenog korejskog filma.

U suradnji s Veleposlanstvom Republike Koreje u Hrvatskoj do 25. listopada će se prikazati ukupno pet filmova novije korejske filmske produkcije, među ostalim i povijesna drama 'Čitač lica' u režiji Han Jae-rima te krimić 'Majka' proslavljenog Bong Joon-hoa.

Prvi film, za koji je ulaz slobodan, prati Jung-sooa koji se bori svoj život u tunelu koji se urušio, a njegova nesreća postaje državni problem. Vlada obećava punu podršku, no operacija spašavanja se odgađa, a izgledi za preživljavanje svakim danom sve više se umanjuju, najavljeno je iz Kinoteke.

U srijedu se prikazuje 'Čitač lica' Han Jae-rima, u čijem je središtu Nae-kyeong, najbolji stručnjak za 'čitanje' ljudi na temelju njihovih lica koji otkriva da princ Su-yang planira svom nećaku preoteti prijestolje i odlučuje promijeniti sudbinu zemlje mijenjajući ono što je zapisano na Su-yangovom licu.

Slijedi film 'Naš svijet' Yoon Ga-euna, premijerno prikazan na Berlinaleu u sklopu paralelnog programa Generation, priča je o dvije djevojčice koje se zbližavaju i sprijateljuju tijekom školskih praznika, no povratkom u školu njihove klasne razlike postaju sve vidljivije.

Bit će tu i romantična drama 'Ljepota dolazi iznutra' Baek Jong-Yeaoa, o Woo-jinu koji se svakog jutra budi u drugom tijelu i s drugim licem. Već se navikao na svoju nadnaravnu sudbinu, no stvari postaju kompliciranije kad se zaljubi.

'Mother' Bong Joon-ho Izvor: Društvene mreže

Tjedan suvremenog korejskog filma zatvorit će u subotu jedno od najboljih ostvarenja suvremene korejske kinematografije, višestruko nagrađivana kriminalistička drama 'Majka' Bong Joon-hoa o samohranoj majci koja se bori dokazati nevinost svog sina optuženog za ubojstvo.