23. listopada

(DOLCH), Isolationsgemeinschaft i The Answer Lies In The Black Void u Močvari

20.10.2023 u 09:35

Bionic
Reading

Zvuci koje guraju Močvarini idući gosti su na jedan način ostali zakopani u tvrdoj mračnoj elektronici osamdesetih i u najmračnijoj verziji post punka koja se opasno bliži black metal estetici

(DOLCH) iliti bodež su njemački mistici koji zadnjih desetak godina istražuju mračniji dio glazbe. Kroz vlastiti razvoj su prošli sporost doom metala i dronea, pa black metal estetiku, pa robotsku ritmiku, da bi svoj evolucijski mir zaustavili na spoju svega toga i darkwavea koji zvuči kao da je ostao zakopan u industrialu ranih osamdesetih. Svirali su svuda, na turneje u ove dijelove svijeta zalaze rijetko ili nikada. Stoga, pozdravimo ih jer „Nightmare Fires“ priča ih konačno vodi k Močvari. U ovom bendu podjednako uživaju darkeri, post punk pozeri, metalci i svi oni/e kojima je duša crna. Iako je glavnica projekta stacionirana u Njemačkoj, ostatak benda čine razni crust metal otpadnici znani lokalnom podzemlju.

Isolationsgemeinschaft su berlinski odgovor na sve ono što sad proživljavaju Boy Harsher i svi njima slični bendovi. Duo koji svoje synthove kanalizira u sredinu osamdesetih, kada su droge bile bolje, klabing luđi, a Rolandovi tek krenuli u uporabu. Dakle, pred vama je jedan old skul set posvemašnjeg ludila, gdje vas dva lika tjeraju na ples dok razmišljaju o kraju svijeta kakvim ga poznajemo.

The Answer Lies In The Black Void iliti što se dogodi kad breakcore pionir Jason Köhnen, narodu znan kao Bong-Ra počne svirati i istraživati bespuća ambijentalna doom metala. Traga je ostavio i kroz Celestial Season, The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, The Mount Fuji Doomjazz Corporation, Wormskull, Voodoom… Ovdje se igra isključivo rifovima uz pratnju sjajne vokalistkinje Martine Horváth (Thy Catafalque) s kojom gruva i projekt Mansur. Sve ovo, pa i mnogo više od toga vas očekuje na njihovom premijernom gigu.

Izvor: Društvene mreže

Vrata se otvaraju u 20h, a koncert počinje u 21h.

Upad u pretprodaji košta 10 eura, a na vratima će biti 12 eura.