dubioza kolektiv

Apsurdistan i Wild Wild East premijerno na vinilu povodom 20 godina benda

19.10.2023 u 10:43

Bionic
Reading

Nakon prva dva vinilna izdanja Dubioza Kolektiv nastavlja obilježavati 20 godina rada novim pločama. Od danas će se u prodaji, u izdanju Menarta, naći dva izuzetna albuma, ključni momenti diskografije ovog velikog benda – Apsurdistan i Wild Wild East. U sljedećim mjesecima stižu i ostali albumi u rođendanskoj vinilnoj kolekciji

Na svoju desetu godišnjicu album "Apsurdistan" dobio je i svoje vinilno izdanje. "10 godina nakon objavljivanja Apsurdistana, Ronaldo još uvijek ne igra za BiH, nismo našli bušotinu nafte u bašti, ni Sejdić, ni Finci nisu konstitutivni, a ni Šveđani ne čekaju u redu za vize ispred naše ambasade… Valjda u narednih 10 bar nešto ostvari. Jest’ da će Ronaldo tad već biti u penziji…" – optimistična je Dubioza povodom novog izlaska albuma.

Izvor: Društvene mreže

"Najbalkanskiji pregled balkanske propasti", kako ga je nazvao jedan medij, postao je i najpoznatiji i najuspješniji Dubiozin regionalni album na krilima doslovce kompletnog materijala. Prava je rijetkost da jedno izdanje predstavi toliko jakih singlova i pjesama i zauzme toliko prostora u koncertnim set listama. „Tranzicija“, „Prvi maj“, „Kažu“, „Volio BiH“, „Krivo je more“, „Brijuni“, „99%“, te naklon KUD Idijotima u sjajnoj „Sjećam se“ složeni su u jedan od najvećih dugosvirajućih materijala ovih prostora, album koji će (vjerojatno) i za stotinu godina biti aktualan.

Izvor: Društvene mreže

"Wild Wild East" originalno je objavljen 2011. godine za američku diskografsku kuću Koolarrow Records iza koje stoji Bill Gould iz Faith No Morea i bio je prvo Dubiozino internacionalno izdanje. Autentičan, satiričan i političan WWE iznenadio je strane medije koji su se po prvi put susreli s Dubiozinim miksom žanrova i atomskom energijom. Svemu je pomogao i jedan od najvećih hitova njihove karijere – fantastična „U.S.A.“ koja je samo na Spotifyju preslušana više od 6 milijuna puta, a korištena je i u najavi posljednje sezone serijala „What We Do In The Shadows“, kao i „Euro Song“, javna skrivena želja benda predstavlja BiH na ovom prestižnom natjecanju.

"Davne 2011. godine napisali smo pjesmu Euro Song na albumu WWE. Od tada traje nas nedosanjani san o nastupu na Evroviziji. Kako sad stvari stoje, prije će Dubioza Kolektiv nastupiti na Eurosongu, nego BiH reprezentacija na Euru 2024.“

"Wild Wild East" i "Apsurditan" dostupni su od danas na Menartovom webshopu. Sljedeća Dubiozina izdanja stižu u nadolazećim mjesecima.