novi singl

IDEM izbacio 'Nikad Ne Ne Idem Van', peti singl s albuma 'POYY'

19.10.2023 u 15:18

Bionic
Reading

'Nikad Ne Ne Idem Van' peti je singl skinut s hvaljenog albuma 'POYY' zagrebačkog kantautora IDEM-a. Iza pseudonima IDEM krije se Antuna Aleksa, multiinstrumentalist i član bendova Porto Morto, Trophy Jump i JeboTon Ansambl, autor jednog od najuzbudljivijih regionalnih albuma godine

'Nikad Ne Ne Idem Van' peta je izdvojena pjesma s albuma 'POYY' nakon pjesama 'Žujice', 'Par put godišnje', 'Potopi ovaj brod' i 'ŠtetaŠtetaŠteta', čime su doslovce pola albuma bili singlovi. 'Ovaj video posvećujem prostorima u kojima sam nekad znao provoditi više vremena nego doma: KSET i ČVENK u <3 4ever', zapisao je kao posvetu IDEM.

Glazbu i tekst pjesme potpisuje Antun, dok je autor spota i snimatelj većine materijala Pavle Kocanjer, stari IDEM-ov suradnik koji je video složio od snimaka s ljetnih koncerata. Dio materijala dali su KSET-ova Videosekcija, Hrvoje Baudoin, Jakov Leskur i Urban Mihevc.

Izvor: Društvene mreže

'POYY' je ovo ljeto sviran po cijeloj Hrvatskoj i regiji, a veliku koncertnu promociju doživjet će u zagrebačkom Vintage Industrial Baru u petak, 8. prosinca. S obzirom da je već prodano više od pola kapaciteta Vintagea očekuje se da će kroz koji tjedan koncert biti rasprodan. Osim Zagreba u koncertnom kalendaru su Rijeka (28. listopada), Novi Sad (02. studenog), Skopje (03. studenog) i Beograd (04. studenog) te Karlovac (11. studenog).

Album 'POYY' objavljen je 28. svibnja ove godine u suradnji diskografskih kuća JeboTon, Mudri Brk i Nasty Cut Records. Ovo 'bedroom indie diy post pop punk smeće' jedno je od najboljih ne samo domaćih nego i regionalnih izdanja 2023. dodatno pojačano IDEM-ovim fantastičnim koncertima.