izvjestio HTZ

Veliki interes francuskih turista za Hrvatsku

21.03.2023 u 14:52

Bionic
Reading

Francusko turističko tržište ove godine pokazuje veliki interes za Hrvatskom, čija je turistička ponuda u programima najvećih i najznačajnijih francuskih touroperatora i agencija, a raste i interes za uvođenjem novih redovnih zračnih linija, izvijestili su u utorak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Dobre vijesti za hrvatski turizam dolaze s nedavno održanog najvećeg međunarodnog turističkog sajma u Francuskoj "Salon Mondial du tourisme" u Parizu te s prateće poslovne radionice koja je u organizaciji predstavništva HTZ-a u Parizu okupila više od 60 francuskih organizatora putovanja i turističkih agencija.

O poslovnim mogućnostima i suradnji s njima su na radionici razgovarali predstavnici Croatia Airlinesa, Maistre, Falkenstainera, Hiltona te agencija iz gotovo svih dijelova Hrvatske.

"Sudjelovanje na "Salon Mondial du tourisme" odlična je podloga za dodatno isticanje Hrvatske i turističkih atrakcija u Francuskoj. Hrvatska je ponuda odlično zastupljena kod najznačajnijih francuskih organizatora putovanja, a daljnji rast specijaliziranih ponuda s naglaskom na eno-gastronomiju, poslovni, kulturni i nautički turizam zasigurno može biti dodatni motiv dolazaka turista iz Francuske u Hrvatsku“, poručila je direktorica predstavništva HTZ-a u Parizu Danijela Mihalić Đurica.

Napominje da se o hrvatskoj turističkoj ponudi dosta piše i u francuskim medijskim izdanjima, a porast zanimanja s tog tržišta potvrđuje i to što turistički promet iz Francuske stalno raste.

Tako je bilo i do sada ove godine, kada su po podacima iz eVisitora francuski turisti u Hrvatskoj ostvarili 54 posto više noćenja nego u istom razdoblju 2019., iznose iz HTZ-a.