vodnjanski div

Infobip imenovao Richarda Krasku na mjesto financijskog direktora

21.03.2023 u 14:29

Bionic
Reading

Infobip, globalno najpovezanija cloud komunikacijska platforma, imenovao je Richarda Krasku na mjesto financijskog direktora (CFO). Richard Kraska je iskusni financijski stručnjak, koji je prije dolaska u Infobip obnašao dužnosti financijskog direktora u nekoliko brzorastućih softverskih tvrtki. U Infobipu će predvoditi financijski tim dok kompanija ulazi u novu fazu ambicioznog, profitabilnog rasta i učvršćuju svoju poziciju vodeće cjelovite višekanalne komunikacijske platforme.

Richard Kraska u Infobip je stigao iz tvrtke RealPage, nekretninske softverske platforme s liderskom pozicijom na američkom tržištu najma, koje se procjenjuje na 250 milijardi američkih dolara. U toj je tvrtki također obnašao dužnost financijskog direktora. Prije toga bio je financijski direktor IT tvrtke Rocket Software, u kojoj je predvodio značajne transformacije unutar odjela financija s ciljem pokretanja sveukupnog poslovnog rasta. Osim toga, Richard je obnašao i niz rukovodećih funkcija u tvrtki Western Digital u tzv. Silicijskoj dolini, koja proizvodi memorijske jedinice za uređaje, te proveo 16 godina radeći za tvrtku GE. Tijekom dugogodišnje profesionalne karijere u, između ostaloga, medijima, financijskoj industriji, industriji nafte i plina, i zdravstvu, stekao je različita, opsežna poslovna znanja.

Kraska je u Infobip stigao u trenutku kada tvrtka bilježi znatan rast. Kompanija je povećala svoj globalni doseg i tehničku ponudu zahvaljujući akvizicijama niza tvrtki, uključujući OpenMarket, giganta koji pruža rješenja za razmjenu poruka, i Peerless Network, pružatelja VoIP usluga, u SAD-u. Osim toga, komunikacijska platforma je preuzela developersku konferenciju Shift i tehnološki magazin Netokraciju s ciljem osiguravanja podrške svojoj strategiji za odnose s developerima. Prošli mjesec analitička kuća Juniper Research proglasila je Infobip vodećim pružateljem CPaaS usluga u izboru 19 tvrtki, istaknuvši kako Infobip nadilazi sve svoje konkurente po pitanju kapaciteta i sposobnosti.

Suosnivač i glavni izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić izjavio je sljedeće: 'Prema podacima tvrtke Juniper Research, u sljedeće će se četiri godine tržište CPaaS usluga udvostručiti. Infobip koristi taj rast i jača svoju poziciju vodećeg pružatelja CPaaS usluga na tržištu. Naše neprestano širenje odraz je činjenice da korisnici sve više zahtijevaju neometanu interakciju između tvrtki, ljudi i stvari. Richard je izvanredan financijski stručnjak i lider, koji ne samo da razumije naše poslovanje i tržište, već posjeduje golemo iskustvo u obnašanju financijskih funkcija u brzorastućim i inovativnim softverskim tvrtkama. Uvjereni smo kako ćemo zajedno s Richardom nastaviti s našom misijom postizanja ambicioznog, profitabilnog rasta.'

Richardov prethodnik na mjestu financijskog direktora, Mario Baburić, nastavlja svoju karijeru izvan Infobipa, u kojem je gotovo četiri godine bio dio rukovodećeg tima.