IMOVINSKA KARTICA

Radimir Čačić 'težak' gotovo 30 milijuna kuna

Radimir Čačić

Radimir Čačić

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Vlada Zorana Milanovića ima svog Domagoja Miloševića: najraskošniju imovinsku karticu u novoj vladajućoj garnituri i ovaj je put prijavio potpredsjednik, i to prvi, Radimir Čačić. Iako nema trinaest stanova, nego tek dva, tu su i četiri kuće, nekoliko građevinskih terena, livade, šume... Nekretnine bračnog para Čačić vrijede devet milijuna kuna, pokretnine milijun, uštedjeli su 2,6 milijuna kuna, u dionice i fondove uložili su devet milijuna kuna, a udjeli u njihovim tvrtkama procijenjeni su na osam milijuna kuna. Sa svojom (i supruginom) 29,6 milijuna kuna vrijednom imovinom jedini se može mjeriti s Kosoričinim potpredsjednikom

Iako se brojem nekretnina ne može mjeriti sa svojih prethodnikom, HDZ-ovim potpredsjednikom Vlade za investicije, Radimir Čačić ima vrijednu zbirku nekretnina. Na svoje ime potpredsjednik Vlade prijavio je stan u Zagrebu (41 kvadrat) vrijedan 400.000 kuna, apartman u Sloveniji (35 kvadrata) procijenjen na 220.000 kuna i građevinsko zemljište u Zagrebu (979 kvadrata) vrijedno 2,62 milijuna kuna.

Zajedno sa suprugom posjeduje dvije ruševne kuće u Dubrovniku (od 120 i 70 kvadrata), čija je zajednička vrijednost 2,92 milijuna kuna. Iako je rođeni Zagrepčanin, Čačić, ponovo sa suprugom, ima i dvije kuće u njezinom kraju koji je postao zajednički, onu u Jakopovcu (390 kvadrata) vrijednu 1,9 milijuna kuna i dio kuće u Varaždinu koji je procijenjen na 480.000 kuna. Suvlasnik je seoskog gospodarstva u Sisku, procijenjenog na 150.000 kuna i zemljišta u Bednji vrijednog 300.000 kuna. Ukupan nekretninski rezultat: devet milijuna kuna.

Tko kaže da samo Bračani znaju štedjeti? Bračni par Čačić dolazi iz Varaždina i ima puno više staža od ministra Bauka, pa je uspio uštedjeti čak 2,6 milijuna kuna. Poznato je da Čačić nakon nekoliko prometnih nesreća više ne sjeda za volan, no svejedno je prijavio i automobil Smart iz 2000. godine vrijedan 20.000 kuna. Raskoši je zato skloniji na moru: ima motornu jahtu Benetau trawler od 980.000 kuna. U kartici nije zaboravio slike i skulpture koje su procijenjene na 180.000 kuna.

Ministar gospodarstva za razliku od ministra financija ne zazire od Burze i ima raznovrstan dionički portfelj čija je tržišna vrijednost oko sedam milijuna kuna: najvrednije su dionice Hrvatskog telekoma (2,4 milijuna kuna), Kraša (milijun i pol kuna), PBZ-a (milijun kuna) i Adrisa (oko milijun kuna). Manje iznose (od 40.000 do 200.000 kuna) uložio je u dionice Atlantic grupe, Atlanske plovidbe, Agro Međimurja, Vaba banke, Dalekovoda, Janafa, Karlovačke banke, Zagrebačke banke, Validusa i Fima Propriusa. Oko milijun kuna Čačić je uložio u dionički fond Erste Adriatic Equity, a otprilike isti novčani iznos u istom fondu ima i njegova supruga.

Prijavio je i 50-postotni udjel u tvrtki Coning Alfa, nominalne vrijednosti sedam milijuna kuna, za koju je prava upravljanja prenio na odvjetnika, a to je učinio i s dionicama Coning Ekogradnje i Croatia Airlinesa, kao i sa supruginim dionicama Coning Alfe i Coning Ekogradnje, procijenjenima na skoro milijun kuna.

Imovinska kartica otkriva još jednu zanimljivost: gospođa Čačić zarađuje gotovo četiri puta više od svog supruga. Dok je on kao čelnik stranke od 2008. do ulaska u Vladu primao tek nešto više od 5.000 kuna mjesečno, njezina su netto primanja iznosila 19.000 kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi