HANGAR 18

Koprivnički proizvođač pametnih telefona Noa završio u predstečaju, duguje 170 milijuna kuna

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 12.09.2019 11:59
  • Objavljeno 12.09.2019 u 11:39
NOA mobitel

NOA mobitel

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak

Trgovački sud u Bjelovaru u srijedu je otvorio predstečajni postupak nad koprivničkom tvrtkom Hangar 18, proizvođačem mobitela i tableta pod brendom 'Noa'

Predstečajni postupak otvoren je na prijedlog predstavnika Hangara 18 koji je dostavio potvrdu Financijske agencije (Fina) u kojoj stoji da je račun u neprekidnoj blokadi 41 dan te da su početkom ovog tjedna nepodmirene obveze za plaćanje iznosile 170,2 milijuna kuna.

Istovremeno, tvrtkina imovina vrijedi oko 39 milijuna kuna, a riječ je o tri zgrade vrijedne oko 7 milijuna kuna te opremi (vozila, uredska oprema i softver) vrijednoj 32 milijuna.

Najveći vjerovnici Hangara su banke, među kojima najviše potražuju Addiko banka (42,9 milijuna kuna) i Zagrebačka banka (36,3 milijuna kuna).

Za povjerenika predstečajnog postupka imenovan je Nenad Homar, a vjerovnici su pozvani da u tri tjedna od dostave rješenja prijave svoje tražbine na koje bi se dužnik i povjerenik predstečaja treba očitovati u zakonskom roku. Za 10. prosinca zakazano je ročište na kojem bi se trebalo ispitati tražbine vjerovnika.

Naložen je i upis zabilježbe otvaranja predstečaja nad nekretninama Hangara 18, poslovnim zgradama i pogonima te tvrtke u Koprivnici.

Mario Kralj (Hangar 18) i Emma Liu (Shenzhen Sumvier Technology)

Mario Kralj (Hangar 18) i Emma Liu (Shenzhen Sumvier Technology)

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Krešimir Blažev

Hangar 18 osnovan je 2005. godine, a glavni biznisi su joj maloprodaja kroz lanac trgovina H18 Megastore, veleprodaja, osobna i gaming računala te mobiteli, tableti i televizori 'Noa'.

Tvrtka zapošljava stotinjak ljudi, temeljni joj je kapital 11,98 milijuna kuna, a osnivač i direktor je Mario Kralj.

Donedavno se tvrtka kitila raznim uspjesima i nagradama. Revizorska kuća Deloitte prije dvije godine stavila ju je među 50 najbrže rastućih tvrtki u srednjoj Europi, a dva puta zaredom bili su u društvu 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u regiji Europe, Bliskog istoka i Afrike. Uspjesi su se nizali još lani, kada im je HGK dodijelio Zlatnu kunu za najuspješnije srednje poduzeće.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!