75 GODINA POSLOVANJA

Podravka socijalnim samoposlugama diljem Hrvatske donirala hranu u vrijednosti 750.000 kuna

  • Autor: L. Š.
  • Zadnja izmjena 05.12.2022 16:16
  • Objavljeno 05.12.2022 u 16:16
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Podravka

Podravka je 75 godina poslovanja obilježila i velikom donacijom hrane u vrijednosti 750.000 kuna. Ukupno 75 paleta hrane poslano je na jedanaest lokacija diljem Hrvatske. Radi se o jedanaest socijalnih samoposluga koje svojim radom najugroženijim članovima društva osiguravaju pomoć u vidu hrane i higijenskih potrepština

Podravka je odlučila kako ovogodišnju veliku obljetnicu neće obilježavati proslavama ili domjencima, već investicijama, poboljšavanjem radnih uvjeta svojih zaposlenika i donacijama kojima se najpotrebitijima pokušavaju, što je više moguće, olakšati nadolazeći blagdani. Dvije lokacije posjetila je i predsjednica Uprave Martina Dalić. Prisustvovala je podjeli donacija socijalnim samoposlugama u Osijeku i Koprivnici.

'Kao društveno odgovorna kompanija, Podravka je uvijek brinula o svojoj zajednici, kako onoj bližoj, tako i široj. Svjesni smo kako živimo u svijetu u kojem postoji sve više osoba kojima postaje teško pribaviti sve potrebne životne namirnice, pogotovo u ovo blagdansko vrijeme. Stoga, posebno treba pohvaliti udruge i ljude koji stoje iza projekata poput socijalnih samoposluga, a mi smo ponosni što možemo biti dijelom njihova rada. Nadam se da će ova donacija izmamiti pokoj osmijeh i barem malo olakšati ispraćaj ove i doček sljedeće godine', rekla je predsjednica Uprave Martina Dalić, istaknuvši važnost volontera koji će osigurati da svi paketi stignu u prave ruke.

Donacije su još primile socijalne samoposluge iz Belišća, Belog Manastira i Popovca, Đakova, Nove Gradiške, Siska, Vukovara te socijalna samoposluga Kruh sv. Elizabete iz Rijeke, socijalna samoposluga Caritasa zagrebačke nadbiskupije i Hrvatska mreža socijalnih samoposluga iz Zagreba.

  • +2

Podravka socijalnim samoposlugama diljem Hrvatske donirala hranu u vrijednosti 750.000 kuna

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Podravka

'U ime svih naših potrošača, želim uputiti veliko hvala Podravki i gospođi Dalić na ovoj velikoj donaciji. Ovo je predivan poklon za naših tri tisuće potrošača i sigurno će im uljepšati nadolazeće blagdane. Svi zajedno kraj godine ispratit ćemo u radosnijem raspoloženju', rekla je Štefica Čučak, predsjednica Humanitarne udruge 'Rijeka ljubavi' koja brine o osječkoj socijalnoj samoposluzi.

'Ova donacija mnogim će ljudima olakšati kraj godine i uljepšati im blagdane. Zahvaljujemo stoga Podravki i gospođi Dalić, koja je prva predsjednica Uprave Podravke koja nas je posjetila i time pokazala koliki je značaj socijalne samoposluge za cijeli grad i širu zajednicu', rekla je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnice Adela Sočev.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!