odlučila sutkinja

Pala odluka: Twitter i Musk idu u listopadu na sud zbog preuzimanja vrijednog 44 milijarde dolara

19.07.2022 u 21:16

Bionic
Reading

Tužba Twittera kojom od Elona Muska traži da ispuni dogovor o preuzimanju kompanije za 44 milijarde dolara naći će se na sudu u listopadu, nakon što je sutkinja u Delawareu u utorak odlučila da društvena mreža zaslužuje brzo rješenje spora kako bi se uklonila neizvjesnost oko tog vrijednog posla

Presuda je udarac za Muska koji je tražio da se u veljači provede suđenje na kojem bi se saznao točan broj lažnih profila na platformi. Twitter je tražio da suđenje bude u rujnu.

Sutkinja Kathaleen u Delawareu rekla je da obje strane imaju pravo na brzo suđenje i pozvala ih da se dogovore oko rasporeda postupka za koje je odredila pet dana.

"Činjenica je da bi odgoda mogla nanijeti nepopravljivu štetu prodavateljima", rekla je misleći na Twitter.

Twitter je prošli tjedan podnio tužbu protiv tehnološkog milijardera Muska u pokušaju da ga prisili da dovrši preuzimanje te tvrtke po cijeni od 54.20 dolara po dionici, ukupno 44 milijarde dolara.

Musk je prije toga objavio da se povlači iz ugovora o kupnji Twittera, pozivajući se na nedokazane tvrdnje da postoji znatno veći udio lažnih računa od 5 posto kako tvrdi tvrtka.

  • +3
Elon Musk Izvor: Profimedia / Autor: A LONE WOLF / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Muskovi odvjetnici tvrdili su da Twitter nije ispunio svoje obveze prema uvjetima ugovora da Musku dostavi potrebne podatke za provjeru brojki.

Twitter je odbacio tu tvrdnju, nazvavši Muskovo povlačenje "nevažećim i pogrešnim".