UDRUGA DIONIČARA PODRAVKE

Ostavka Polančecove osobe od povjerenja

12.01.2010 u 09:33

Bionic
Reading

Nadzorni odbor prehrambene kompanije Podravke idući će tjedan razmotriti podatke o poslovanje tvrtke u 2009. godini kao i prijedlog o smanjenju broja članova Nadzornog odbora

Predsjednik Nadzornog odbora Ljubo Jurčić kazao je da se tijekom današnjeg radnog sastanka razgovaralo o skorašnjoj Glavnoj skupštini dioničara Podravke, koja bi se, kako se najavljuje, trebala održati u veljači.

Najavio je slijedeću sjednicu Nadzornog odbora za utorak, 19. siječnja, kada će se ocijeniti poslovanja tvrtke u 2009. godini te, uz ostalo, predložiti odluku o smanjenju broja članova Nadzornog odbora.

Smanjenje broja članova Nadzornog odbora Podravke predlaže se radi učinkovitijeg rada tog tijela, a govori se o smanjenju sa sadašnjih 11 na sedam članova NO.

U Koprivnici je danas održana konstituirajuća sjednica Skupštine Udruge dioničara Podravke s četverogodišnjim mandatom, koja je izabrala novo rukovodstvo Udruge, a za predsjednika je izabran Davor Švarc, izvršni direktor Podravke za tržište zapadne Europe.

Za dopredsjednica je izabrana Jadranka Ivanković, predavačica na Veleučilištu Vern, priopćeno je iz Udruge dioničara Podravke.

Skupština Udruge donijela je odluku kojom predlaže da male dioničare u Nadzornom odboru Podravke i dalje zastupaju tri člana te za nove predstavnike malih dioničara predložila Mariju Barezu, Damira Bijača i Vesnu Želježnjak.

Nova Skupština Udruge, novoizabrano rukovodstvo i predloženi članovi kao predstavnici malih dioničara u Nadzornom odboru Podravke jednoglasno su zaključili da će zajednički djelovati na boljoj zaštiti te promicanju prava i interesa malih dioničara Podravke, navodi se u priopćenju Udruge.

Inače, na samom početku Skupštine Udruge dioničara Podravke Ksenija Horvat podnijela je neopozivu ostavku na članstvo u Skupštini Udruge, sa obrazloženjem da je to tijelo "nastalo političkom kadrovskom križaljkom" te da neće ispuniti svoju zadaću, odnosno kvalitetno zastupati interese malih dioničara.