950.000 Noćenja

Na Kvarneru u prva četiri mjeseca 15 posto više noćenja

05.05.2023 u 18:12

Bionic
Reading

U Primorsko-goranskoj županiji je od siječnja do kraja travnja ostvareno 950 tisuća noćenja, što je 15 posto više nego u istom razdoblju lani te 16 posto više nego rekordne 2019., izvijestili su u petak iz Turističke zajednice Kvarnera, u kojoj očekuju dobru turističku sezonu

I travnju je povećan broj noćenja, jer je ostvareno više od 500 tisuća noćenja što je 15 posto više nego u travnju 2022. te pet posto više nego u travnju 2019. godine. U prva četiri mjeseca najposjećeniji su bili opatijska rivijera, otok Krk, riječki prsten, Cres, Lošinj, crikveničko-vinodolska rivijera, Gorski kotar i Rab.

Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Njemačke, a najtraženiji su bili hoteli, obiteljski smještaj te kampovi. Najviše je povećan broj noćenja u objektima s četiri i pet zvjezdica pa je, primjerice, u objektima s pet zvjezdica ostvareno 13 posto više noćenja u usporedbi s 2022. te 113 posto u usporedbi s istim razdobljem u 2019.

U travnju je najviše noćenja ostvareno na otoku Krku i opatijskoj rivijeri te na Cresu i Lošinju, a turisti su najviše boravili u hotelima (20 posto više nego u travnju 2022.), obiteljskom smještaju (10 posto više) te u kampovima (14 posto više).

U travnju su objekti s pet zvjezdica, u usporedbi s lanjskim travnjem, ostvarili 18 posto više noćenja, a objekti s četiri zvjezdice 21 posto više noćenja. Najviše je bilo gostiju iz Slovenije, Njemačke, Hrvatske, Austrije i Italije, a veće povećanje broja noćenja ostvarili su i gosti iz iz Mađarske, Poljske i Francuske.

'U špicu sezone ulazimo s dobrim rezultatima, trenutna kretanja u broju noćenja pokazuju nam da možemo očekivati dobru turističku sezonu, a lani smo prestigli rekorde iz 2019. Sve aktivnosti usmjeravamo ka rastu bookinga u pred i posezoni jer tu imamo još prostora za rast. Vjerujemo da će ljeto biti stabilno, iako treba opreza, budući da se naši konkurenti s Mediterana vraćaju', izjavila je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov.