IDU U MALOPRODAJU

Dok tehnološki divovi lome koplja oko metaverzuma, Meta otvara prvu fizičku trgovinu koja će prodavati 'praktično iskustvo'

27.04.2022 u 21:55

Bionic
Reading

Mark Zuckerberg najavio je otvaranje prve Metine fizičke trgovine 9. svibnja u kalifornijskom gradu Burlingameu u blizini sjedišta Metina Reality Laba. U njoj će promovirati svoje proizvode i kupcima približiti metaverzum prije širenja maloprodajne trgovine na više lokacija

'U konačnici, naš je cilj s Meta trgovinom pokazati ljudima što je danas moguće s našim proizvodima, istovremeno dajući uvid u budućnost kako metaverzum oživljava, a nadamo se da ćemo u tom procesu demistificirati cijeli koncept', napisali su na web stranici tvrtke, opisujući Mega Store kao mjesto koje će pružati „praktično iskustvo“ i na kojem će zainteresirani moći isprobati proizvode kao što su VR naočale Quest VR, pametni ekran Portal i naočale razvijene u suradnji s Ray Banom.

Metaverzum predstavlja sustav interaktivnih internetskih svjetova u kojima ljudi mogu raditi, igrati se i družiti pomoću svojih avatara, kombinacijom virtualne (VR) i proširene stvarnosti (AR), kako pojašnjavaju tehnološki vizionari.

Velike tehnološke tvrtke „lome koplja“ oko metaverzuma i već su najavili značajna ulaganja, a buka je krenula prošle godine kada se Facebook preimenovao u Meta Platforms, čime su istaknuli svoj fokus na poslovanje s virtualnom stvarnošću.

Najavili su iz Mete ranije ulaganje najmanje 7,4 milijuna funti za stvaranje virtualnog svijeta, stoga kroz fizičke trgovine i namjenski prostor žele od svojih korisnika dobiti povratne informacije. Ciljaju na stotine milijuna korisnika metaverzuma.

Osim fizičke, Meta je najavila i novu online trgovina koja bi putem interneta kupcima omogućila još bolje iskustvo.