promjene u vrhu

Martina Dalić u Podravku dovela tri nova direktora

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 06.10.2021 14:14
  • Objavljeno 06.10.2021 u 14:14
Martina Dalić, predsjednica uprave Podravke

Martina Dalić, predsjednica uprave Podravke

Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Najveća koprivnička kompanija neće dobiti novo ruho samo izvana, već se detaljno čisti i iznutra. Novi čovjek je Zvonimir Pavić, koji je ovih dana imenovan direktorom informatike, piše ePodravina

Pavić je završio FER u Zagrebu, ima iskustvo rada u telekomunikacijama i industriji osiguranja, a najviše se zadržao u A1, gdje je radio gotovo 15 godina. Netom prije nego što je došao na direktorsku poziciju u Podravku bio je “freelancer”. Navodno je riječ o stručnjaku za informacijsku tehnologiju, a to najbolje zna Martina Dalić, odnosno Moira Homan, nova izvršna direktorica za ljudske resurse.

No, nije Pavić jedino novo ime u vrhu koprivničke kompanije. Naime, početkom rujna u Podravku je zakoračio i Tomislav Maričević, novi direktor korporativnog marketinga i komunikacija. Dakle, došao je na mjesto Marinke Akrap, koja je nogu dobila prije nekoliko mjeseci, a nedavno je postala članica Uprave Hajduka, piše ePodravina.

Zanimljivo, Maričević je stomatolog, a ima bogato farmaceutsko iskustvo. Zadnje je radio u Henry Scheinu, samo šest mjeseci, a prije toga bio je konzultant za nekoliko marketinških agencija u farmaceutskoj branši. Karijeru je počeo u farmaceutskom divu GlaxoSmithKlein, gdje se zadržao sedam godina, a branio je i boje njemačkog Boehringera, Pharmasa, Vitastiqa. Jedno vrijeme živio je i radio u Poljskoj, što znači da ima i međunarodno iskustvo.

  • +8
  • +5

Martina Dalić u Podravci

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Nikola Wolf/Podravski

Dva mjeseca prije njega zaposlenik Podravke postao je i Manuel Brković. Preuzeo je sektor koji je nekada vodio Dušan Tomašević, što znači da je novi direktor Supply chaina, odnosno glavni direktor za lanac opskrbe. U Podravku je došao iz Leda, gdje je radio samo šest mjeseci, a u karijeri je prošao kroz mnogo kompanija, no nigdje se nije zadržao više od pet godina

Najviše vremena proveo je u Selku d.d., firmi iz Kutine, koja danas posluje u svojstvu pod-izvođača za TDK electronics. Inače, diplomirani je inženjer elektronike, a diplomirao je na osječkom Sveučilištu, piše ePodravina.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!