PITALI GA ZA INVESTICIJE

Iznervirani Čačić: Za medijski dječji vrtić, ja nemam živaca!

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 01.06.2012 16:43
  • Objavljeno 01.06.2012 u 16:43
radimir čačić

radimir čačić

Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Ministar financija Slavko Linić najavio je danas kako će idući tjedan Vlada u Sabor uputiti prijedlog zakona o financijskom poslovanju, a prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić najavio je kako bi u roku mjesec dana u Saboru trebao biti i prijedlog novog zakona o poticanju investicija

Idući tjedan Vlada će u Sabor uputiti prijedlog zakon o financijskom poslovanju kojim će se rok plaćanja ograničiti na 60 dana, a od početka iduće godine rok za plaćanje PDV-a trebao bi biti povećan sa 30 na 45 dana, najavio je Linić na 16. nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu u okviru kojeg je održana i tribina Pitajte Vladu

Na toj se tribini glavnina pitanja poduzetnika odnosila na mogućnosti prijeboja poreza s poticajima, reprogram poreznih dugova, financiranje projekata iz fondova EU-a i sporost birokracije.

Linić je, najavljujući zakon o financijskom poslovanju, kazao i kako će se njime poslodavce i menadžere pokušati primorati da nakon što upadnu u poteškoće, najkasnije nakon blokade računa u trajanju od 60 dana, pokušaju sklopiti nagodbu s vjerovnicima. Ako u tom pokušaju nagodbe ne uspiju u roku od 90 dana, ići će se u stečaj bez mogućnosti preustroja, objasnio je.

Na pitanje poduzetnika zbog čega još nije donesen novi zakon o poticanju investicija, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić kazao je kako se kasni zbog nekoordiniranosti resornih ministarstava i da će u roku od mjesec dana prijedlog zakona biti u Saboru.

Na inzistiranje voditelja tribine da kaže kada će krenuti prve velike investicije, odgovorio je kako će male investicije krenuti vrlo brzo, a velike krajem godine. 'Svi poduzetnici znaju da za investicije treba vremena, a za medijski dječji vrtić, ja nemam živaca', rekao je Čačić.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić upozorio je da se sve manje tvrtki javlja na natječaje njegovog ministarstva. Smatra da je to znak njihove iscrpljenosti i straha od mogućnosti neizvršavanja obveza.

Dvodnevno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, koje organizira Ministarstvo poduzetništva i obrta, okupilo je oko 500 sudionika, koji će danas i sutra uz ostalo raspravljati o potpornim programima za poduzetnike te njihovoj pripremi za ulazak Hrvatske u EU, mogućnostima financiranja projekata i drugim temama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi