REAGIRANJE

Hrvatska pošta: Ne zapošljavamo 120 ljudi, u pitanju su stari oglasi

11.10.2023 u 17:11

Bionic
Reading

Tportal je danas objavio članak prenesen s portala Danica.hr pod naslovom 'Hrvatska pošta zapošljava čak 120 ljudi, evo kolike plaće se nude'. Na članak su reagirali iz Hrvatske pošte i demantirali određene informacije

Reagiranje Hrvatske pošte prenosimo u nastavku.

Poštovani,

Na vašem portalu 11. listopada je objavljen tekst o zapošljavanju novih radnika u Hrvatskoj pošti. Molimo vas da u svrhu nepristranog i točnog informiranja vaših čitatelja objavite naše reagiranje.

U tekstu je navedeno kako Hrvatska pošta traži 120 radnika što nije točna informacija. U pitanju su stariji oglasi s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za radna mjesta koja su u međuvremenu popunjena. Drugim riječima, podaci su stari i odnose se na prošla razdoblja. Također, plaće su različite jer se u međuvremenu mijenjao Kolektivni ugovor temeljem čega su rasle plaće radnicima Hrvatske pošte. Osnovna plaća je jednaka za sve poštare, a razlika je u varijabilnom dijelu plaće koja ovisi o učinkovitosti radnika.

Trenutno imamo otvorena radna mjesta za operatera u poštanskom uredu, jedno u Lošinju i dva u Puli te radno mjesto poštara za opću dostavu u Koprivnici.