odmor 'pod brajdama'

[FOTO] Nije vam do mora, a želite osvježenje, mir i prirodu? Pronašli smo pet prekrasnih smještaja u Zagorju s bazenom i jacuzzijem

05.08.2022 u 18:47

Bionic
Reading

Kad jednom posjetite Hrvatsko zagorje na više dana, možda ćete emotivnije doživljavati poznatu pjesmu 'Suza za zagorske brege' legendarnog Vice Vukova. Ne vole svi pobjeći na more uslijed ljetnih vrućina niti tražiti svoje mjesto pod suncem – doslovno. Pa zašto onda ne zaviriti u ponudu sjevernog dijela Hrvatske, gotovo netaknutog?

Na Booking.com pronašli smo pet prekrasnih smještaja u Zagorju koji nude bazen ili jacuzzi, pa osvježenja neće nedostajati.

Čisti zrak i priroda, sportske aktivnosti, bijeg od gradske vreve, mir, gemišt, kulturne i povijese znamenitosti, nezaobilazna purica s mlincima i bučnica te općenito bogata gastronomska scena, zagorske vinske turističke ceste... Niz je dug, a izbor velik, no pomnije njemu možete razmišljati uz jutarnju kavu s pogledom na šume dok vas umjesto alarma budi pjev Jureka, pa i Katice. Ako pak poželite konkretnije osvježenje, možete birati između kupališta u Krapinskim Toplicama, Tuheljskim Toplicama, Stubičkim Toplicama te u Donjoj Stubici (Terme Jezerčica). Ne zaboravite i na Veliki Tabor u Desiniću, Kumrovec i Muzej krapinskih neandertalaca.

  • +2
Kuća za odmor Mia Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Kuća za odmor Mia / Booking.com

Kuća za odmor Mia

Kuća za odmor Mia nalazi se u Bedekovčini, a gostima nudi bezbrižan odmor. Nakon što parkirate auto, možete se opustiti u natkrivenom bazenu, daleko od znatiželjnih očiju, ili pak uživati na terasi s pogledom. Vikendica ima dvije spavaće sobe, jednu kupaonicu te kuhinju sa svim potrepštinama. Dostupan je svaki dan i à la carte doručak. Uz dvorištu je i dječje igralište, a ako poželite roštiljati, na raspolaganju vam je sva oprema. Ukupna ocjena smještaja je 8,5, a iskustvo je najbolje sažela jedna kratka, ali jasna recenzija iz Poljske: 'Lijep krajolik, ima dosta sadržaja za djecu, kuća je prostrana. Pogled je prekrasan, a domaćini jako ljubazni i susretljivi'.

  • +9
Family Villa KT Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Family Villa KT / Booking.com

Family Villa KT

Smještaj Family Villa KT nalazi se u Krapinskim Toplicama. U okviru ove samostojeće vile gostima su na raspolaganju su bazen, hidromasažna kada i terasa odakle se pruža predivan pogled. Kuhinja i kupaonica su opremljene svim potrepštinama, a gosti mogu odmoriti i u prostranoj dnevnoj sobi. Smještaj nudi uslugu najma bicikala pa možete uživati u bicikliranju ili pješačenju, a ovaj je kraj popularan i među ljubiteljima jahanja. Smještaj ima visoku ocjen 9,4, a potvrđuje je i recenzija na Bookingu: 'Lokacija je predivna; pogled, predivna terasa, dvorište, neopisivno divno. Sobe su udobne, kuhinja divna, sav potreban sadržaj dostupan, prostrano, divni detalji, mnogo knjiga, ima i dječje literature, atmosfera udobna, ugodna, kao i iznajmljivači'.

  • +10
Kuća za odmor Mali Dvori Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Kuća za odmor Mali Dvori / Booking.com

Kuća za odmor Mali Dvori

Smještena u Svetom Križu Začretje, Kuća za odmor Mali Dvori ima tri spavaće sobe te potpuno opremljene kuhinje i dvije kupaonice, sa svim potrepštinama. Ako dolazite s djecom, ona se mogu zabaviti u dječjem igralištu, dok je odraslima na raspolaganju oprema za roštilj, terasa i veliki jacuzzi u kojem se možete opustiti i osvježiti. Ocjena smještaja je visokih 9,7, a Magdalena je sažela svoj dojam u nekoliko rečenica: 'Lokacija je savršena. Kuća je smještena kraj šume i udaljena od drugih kuća dovoljno za privatnost. Vrlo je čista i uredna. Prekrasno uređena. Dvorište je prostrano s kućicom za djecu sa toboganom i ljuljačkama. A tu je i jaccuzi za osvježenje. Također je i jako dobro opremljena, sol, šećer, kava, ulje... meni kao vikend putniku je užasno bitno da to ne moram nositi sa sobom. Imaju čak i hranu za pse!'

  • +7
Nice home in Stubičke Toplice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Nice home in Stubičke toplice / Booking.com

Nice home in Stubičke Toplice

Ovaj smještaj nalazi se u Stubičkim Toplicama, a osvaja već na prvi pogled prostranom terasom i velikim bazenom u kojem se možete osvježiti, daleko od pogleda znatiželjnika. Vikendica ima dvije spavaće sobe i potpuno opremljenu kuhinju i kupaonice, a sigurno će vam se svidjeti cijeli interijer i iskorištenost prostora. Ukupna ocjena smještaja je 9,0, a doživljaj je u svojoj recenziji obuhvatila Dolores iz Kanade: 'Prekrasno obnovljena stara hrvatska kuća, uživali smo u svom boravku. Domaćin je bio ljubazan i velikodušan, ostavljajući nam male poklone po dolasku i javljajući se tijekom boravka bez da nas ometa. Bilo je nevjerojatno vruće, ali imali smo klima uređaj, bilo je osvježavajuće. Dvorište je bilo lijepo, dnevni boravak i kreveti udobni, a svidjela nam se jako i kuhininja'.

  • +6
Aqua Tuhelj Sky Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Aqua Tuhelj Sky / Booking.com

Aqua Tuhelj Sky

U Tuheljskim Toplicama nalazi se Aqua-Tuhelj-Sky, smještaj u kojem gosti na raspolaganju imaju bazen za osvježenje, terasu tik uz bazen te opremu za roštilj za potpuni doživljaj. Smještaj ima spavaću sobu, kuhinju i kupaonicu, koje su potpuno opremljene i sadrži sve potrebno. Ako poželite istražiti taj zagorski kraj, na raspolaganju su vam bicikli. Ukupna ocjena smještaja je vrlo visokih 9,9, a svoj je doživljaj podijelio Mladen: 'Prekrasan dvoetažni apartman, perfektno uredno i čisto, novouređeno i super opremljeno, nenadmašiva vrijednost za novac. Baš smo uživali, djeca također. Sigurno ćemo se opet vratiti'.