BORIS LALOVAC

Bivši SDP-ov ministar financija: U šoku sam! Ne poznajem Jollyja, niti sam mu ja odobrio kredit

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 21.03.2019 10:50
  • Objavljeno 21.03.2019 u 10:34
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov

Šibenski poduzetnik Josip Stojanović Jolly, objašnjavajući u srijedu svoj odnos s ministricom Gabrijelom Žalac, spomenuo je i bivšeg SDP-ova ministra financija Borisa Lalovca. Ustvrdio je kako mu je Lalovac najviše pomogao u dobivanju kredita HBOR-a za njegov 175 milijuna kuna vrijedan hotel Olympia Sky u Vodicama

'Kredit sam dobio, ali ga nisam koristio, nego u cijelosti vratio, jednokratno, jer sam kod poslovnih banaka dobio još povoljnije uvjete. S time da sam HBOR-u morao platiti i 0,8 posto naknade za obradu kredita i jedan posto za prijevremeno vraćanje. Kredit je odobren u vrijeme SDP-ove vlasti i najviše mi je pomogao ministar Boris Lalovac, koji je shvatio da sam uredan i da izvršavam svoje obaveze. Svaka mu čast i hvala mu na tome', rekao je Stojanović Jolly za tportal.

Međutim, Lalovac tvrdi kako mu opće nije jasno zbog čega ga šibenski poduzetnik hvali jer mu on nije odobrio kredit, niti ga osobno poznaje.

>> Miss toplesa, dućani, luksuzni hoteli, Mercedes u dvorištu ministrice: Sve to stane u živopisnu priču o moćnom biznismenu iz šibenskog zaleđa

'U šoku sam. Stvarno ne znam u kojem me kontekstu Stojanović spominje. Ja mu nisam odobrio kredit. Moguće je da je on predao zahtjev HBOR-u dok sam bio ministar financija, ali predati zahtjev i odobriti kredit nema veze jedno s drugim. Kredit mu je odobren kad je Zdravko Marić postao ministar', istaknuo je za tportal Lalovac.

Podsjetimo, Lalovac je obnašao dužnost ministra financija od svibnja 2014. do 22. siječnja 2016.

  • +18
  • +15

Josip Stojanović Jolly

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Aktualni ministar financija Marić, ujedno predsjednik Nadzornog odbora HBOR-a, koji je naslijedio Lalovca, rekao je za tportal kako je zahtjev za kredit HBOR-a Stojanoviću Jollyju podnesen prije nego što je on sjeo u ministarsku fotelju. A nakon što je on preuzeo ministarsku dužnost sve je išlo prema uobičajenoj proceduri.

'Kredit je odobren uz suglasnost NO-a u prvoj polovici 2016. Sve procedure su poštovane - tržišna kamatna stopa, plasman je odobren prema svim pravilima struke i nakon toga dolazi do zahtjeva za prijevremenu otplatu tog kredita. Važno je reći i da je platio naknadu za prijevremeni otkup kredita', rekao je Marić.

  • +18
  • +15

Otvaranje Jollyjeva hotela Olympia Sky 2017. u Vodicama

Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!