mjesečna rata 900 eura

Otkriveno što piše u ugovoru o najmu luksuznog Mercedesa iz dvorišta Gabrijele Žalac

  • Autor: M. Šu.
  • Zadnja izmjena 21.03.2019 07:58
  • Objavljeno 20.03.2019 u 21:46
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell/Profimedia

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac dostavila je Večernjem listu ugovor o najmu Mercedesa Benz E klase 220D koji je fotografiran u dvorištu njene obiteljske kuće, a koji nije prijavljen u njenoj imovinskoj kartici

Kako stoji Ugovor je sklopljen između Star Renta Cara iz Šibenika, čiji je vlasnik Josip Stojanović, i majke ministrice Žalac Vinke Ivanković, piše Večernji list.

Ugovor je sklopljen na određeno vrijeme i to od 18. siječnja 2019. godine do 31. siječnja 2020. godine s tim da se može raskinuti u svako vrijeme uz otkazni rok od 15 dana. Prema članku 4. Ugovora najmoprimac je dužan podmirivati mjesečni iznos najamnine najkasnije do 5. u mjesecu, za naredni mjesec, u iznosu od 903,01 euro.

Ako pak najmoprimac zakasni s plaćanjem svojih obveza, i to samo jedne rate, najmodavac je ovlašten odmah preuzeti vozilo u svoj posjed. Isto tako najmoprimac je dužan za cijelo vrijeme trajanja Ugovora o svom trošku održavati vozilo u urednom i čistom stanju te odgovara za bilo kakvu štetu.

Prema ugovoru najmoprimac je obvezan podmirivati i druge različite troškove poput garažiranja, promjene guma, cestarina, troškova HRT-a, ZAMP-a…. Obvezuje se i automobil servisirati isključivo kod ovlaštenog servisera ili će mu u suprotnom automobil biti oduzet.

  • +22
  • +19

Sva lica Gabrijele Žalac

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Podsjetimo, ugovor je već ranije novinarima pokazao sam Stojanović na press konferenciji.

Žalac je, gostujući u Dnevniku Nove TV, također pokazala ugovor. Spremna je, kaže, sve predočiti Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa ako do toga dođe. Otkrila je je i cijenu najma. 'Ugovor je 599 eura mjesečno plus 304 eura za kasko, registraciju i osiguranje', kazala je.

Iako je jutros govorila prvo o kupnji, a onda o najmu Žalac misli da joj izjave nisu bile kontradiktorne. 'Mislim da sam bila precizna. Kad govorimo o ugovoru o najmu, njega je sklopila moja majka s rent-a-carom. Mislim da se u nekim slučajevima, kao i u slučaju mene kao ministrice , krši zakon o GDPR-u. Zašto bi ja izlazila s ugovorom koji je vezan za moje roditelje', rekla je Žalac.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!