najam mercedesa 903 eura mjesečno

Jolly ekskluzivno za tportal: Poznajem Žalac, ali od toga nažalost nisam dobio nikakve beneficije. Marasa ću tužiti!

20.03.2019 u 15:42

Bionic
Reading

Šibenski poduzetnik Josip Stojanović Jolly za tportal je otkrio detalje aranžmana oko luksuznog Mercedesa E klase, koji već dulje vrijeme stoji parkiran u dvorištu ministrice Gabrijele Žalac - potvrdio je da se radi o automobilu u vlasništvu njegove tvrtke i da ga je u najam uzela 'jedna gospođa, ali ne ministrica'. Odnosno da se radi o njezinoj majci Vinki Ivanković

'Zbog zaštite osobnih podataka ne smijem iznositi detalje, ali vjerujem da će oni objaviti ugovor i sve druge detalje. Automobil je uzet na probnu vožnju s opcijom kupnje i ako se ljudima svidi, kupit će ga, a ukoliko se ne svidi, neće. Ja vjerujem da hoće', kazao nam je Stojanović.

Cijena najma ovog automobila ovisi o ugovorenim opcijama i, kaže, može se kretati od 300 do 1500 eura. Stojanović je kasnije na press konferenciji pokazao ugovor iz kojeg je vidljivo da je cijena mejsečnog najma 903 eura, u što je uključen PDV.

Na pitanje poznaje li osobno ministricu Žalac, on odgovara da 'poznaje i nju i sve ostale, ali od toga nažalost nikada nije imao nikakve beneficije'.

Stojanović najavljuje da će podnijeti privatnu tužbu protiv SDP-ova Gordana Marasa zbog izjave da je dobio povlašteni kredit HBOR-a zahvaljujući vezama s HDZ-om, pa i Gabrijelom Žalac.

Maras: Nisam rekao ništa netočno

Kmentirajući tužbu koju je protiv njega najavio poduzetnik Josip Stojanović Jolly, Gordan Maras je za N1 izjavio da nema ništa netočno u njegovoj izjavi da je Stojanović dobio kredit od HBOR-a i da je Žalac u Nadzornom odboru.

'Očito se ovdje radi o napadu HDZ-ovim ministrima bliskog poduzetnika na opozicijskog zastupnika koji vrlo često govori o aferama HDZ-a, a koliko je njegova izjava utemeljena, vidi se po tome da je intonirana vrlo osobno i subjektivna te je nema posebnog razloga niti komentirati. Bilo mi ga je drago vidjeti na tribinama u Rusiji u društvu ministara iz HDZ-a kako se zajedno vesele', rekao je Maras. 

'Dvije godine čekao sam da on kao ministar raspiše natječaj na nepovratna europska sredstva, zbog toga mi je kasnila izgradnja hotela, a onda je još i smanjio potporu s 3,5 milijuna eura na deset milijuna kuna. On je bio uvjerljivo najnesposobniji ministar', smatra Stojanović, kojega smo potom zatražili da pojasni svoje aranžmane s HBOR-om, koji je po objavljenim informacijama doista pratio izgradnju njegova 175 milijuna kuna vrijednog hotela Olympia Sky u Vodicama.

  • +18
Otvorenje Jollyjeva hotela Olympia Sky u Vodicama Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

'Kredit sam dobio, ali ga nisam koristio, nego u cijelosti vratio, jednokratno, jer sam kod poslovnih banaka dobio još povoljnije uvjete. S time da sam HBOR-u morao platiti i 0,8 posto naknade za obradu kredita i jedan posto za prijevremeno vraćanje. Kredit je odobren u vrijeme SDP-ove vlasti i najviše mi je pomogao ministar Boris Lalovac, koji je shvatio da sam uredan i da izvršavam svoje obaveze. Svaka mu čast i hvala mu na tome', kaže on.

Komentirajući nabavku gradskih autobusa u Splitu, koja se financirala iz europskih fondova, kazao nam je da je 'bio najpovoljniji na natječaju i o tome nema smisla ništa dalje govoriti'.

Popust ne dam nikome

Govoreći na konferenciji za medije, Jolly je kazao kako nitko, pa ni ministričina majka, nije dobio popust.

'Svi koji misle da će kad dobiju mene dobiti i popust. Kod nas nitko nema popust ne na kupnju auta, nego ni na servis', naveo je Jolly. Dodao je da je i prijatelj s ministrom financija Zdravkom Marićem i da je s njim bio na SP-u u nogometu u Rusiji, ali da mu to poznanstvo nije koristilo jer od njegova ministarstva već mjesecima ne može dobiti povrat nešto više od dva milijuna kuna, koliko potražuje.

  • +18
Josip Stojanović Jolly Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL