ljeto pred vratima

[FOTO] Vikend destinacije na Jadranu: Domaće i strane turiste oduševilo je ovih pet smještaja u Baškoj Vodi

16.06.2022 u 14:12

Bionic
Reading

Ljeto kuca na vrata, a polako se planiraju i godišnji odmori. Dok pijemo jutarnju kavu, sanjarimo o prvim gutljajima s pogledom na pučinu. Domaći turisti već tjednima vikendima barem na nekoliko dana odu na more, čak i prije službenog godišnjeg, no ako nemate informacije iz prve ruke o dobrom smještaju, potraga može umanjiti veselje

Zato smo pronašli pet smještaja u Baškoj Vodi koja su turisti na Bookingu ocijenili najvišim ocjenama i koja bi vam se mogla svidjeti ako ste planirali zaputiti se u Dalmaciju, a za neke zbilja vrijediti izdvojiti pokoju kunu više.

Villa Steffi Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com

Villa Steffi

Na pet minuta od plaže nalazi se Villa Stefi, smještena u središtu malog mjesta Krvavice na Makarskoj rivijeri, šest kilometara od Baške Vode.

Obuhvaća elegantne i moderne apartmane, a gostima su na raspolaganju vanjski bazen i sunčana terasa s koje se pruža pogled na more, te natkrivena terasa s pogledom na planinu.

Krvavica je tipično dalmatinsko naselje puno šljunčanih i stjenovitih plaža okruženih borovima te gosti mogu unajmiti vodene skutere i uživati u jedrenju na dasci, a u blizini je i mala marina.

Gosti su bili kratki i jasni u recenzijama: oduševljeni su smještajem, a posebno im se svidjelo to što su domaćini pazili na svaki detalj.

  • +2
Villa Palloma Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com

Villa Palloma

Villa Palloma je mali obiteljski hotel smješten 100 metara od centra Baške Vode i tri minute hoda od plaže. Ima dva bazena, od kojih je jedan grijan, i pokraj kojih su ležaljke i suncobrani.

Svakog jutra dostupan je doručak, ali i ručak i večera koji se poslužuju uz vrhunski izbor hrvatskih vina. U hotelskom baru moguće je uživati u pićima, a ako se želite dodatno opustiti, možete rezervirati i masažu.

Goste su oduševili pogled na more, blizina plaža i, kako su istaknuli, 'sve što je potrebno za dobar odmor'.

Apartmani Vila Kristina Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com

Apartmani Vila Kristina

Apartmani Vila Kristina nalaze se u neposrednoj blizini plaže u Baškoj Vodi, na 300 metara od crkve sv. Nikole.

Kip sv. Nikole udaljen je 400 metara od objekta za ljubitelje povijesti, a šetači se mogu 'protegnuti' na poznatoj šetnici u Baškoj Vodi.

U restoranu možete pojesti pokoji dalmatinski specijalitet, a ako vam se navečer ne ide do grada, u baru možete popiti osvježavajuće piće.

Gosti kažu da su im se najviše svidjeli ljubaznost osoblja, čistoća apartmana, hrana i blizina plaže.

Apartmani Grozdana Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com

Apartmani Grozdana

Apartmani Grozdana nalaze se na četiri minute hoda od plaže. Odande se pruža pogled na grad, a kuhinja i kupaonica su potpuno opremljene.

Možete uživati na terasi i pripremiti roštilj za obitelj ili društvo, a ako želite istraživati, u blizini su plaže Nikolina i Oseka te Malakološki muzej.

Blizina plaže, čistoća apartmana i ljubaznost domaćina jako su se svidjeli domaćim i stranim gostima.

House Santro Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com

House Santro

House Santro u Baškoj Vodi nalazi se na 450 metara od plaže Oseka, a ako želite provoditi vrijeme u apartmanu, možete uživati u vrtu ili na terasi za sunčanje ili pak prirediti roštilj.

Neke od omiljenih plaža u blizini su Nikolina i Podluka, a blizu je i crkva sv. Lovre.

Goste je oduševilo koliko je ondje mirno, što je zaista ponekad dovoljno za savršen odmor, a pohvalili su domaćine i sadržaje.