veća transparentnost

Volvo odlučio: Uvodi nadogradnje potpuno električnih i hibridnih automobila i pojednostavljuje nazive modela

22.02.2024 u 10:14

Bionic
Reading

U slučaju hibridnih modela, B5 blage hibridne benzinske varijante XC60 i XC90 sada koriste učinkovitiji ciklus izgaranja motora, što će rezultirati smanjenjem emisije CO2 i snižavanjem potrošnje goriva do oko 4 posto za XC60 i oko 2 posto za XC90 (WLTP)

Volvo Cars je objavio kako usmjerava i standardizira svoje nazive modela za potpuno električne automobile, u skladu sa svojom transformacijom u tijeku na putu da postanu proizvođač potpuno električnih automobila do 2030.

Potpuno električni modeli XC40 Recharge i C40 Recharge preimenovani su u EX40 odnosno EC40, sada se neprimjetno uklapaju u njihove druge potpuno električne modele: EX30, EX90 i EM90. Ipak, naziv XC40 ostaje za varijante modela s motorom s unutarnjim izgaranjem.

Ovaj potez odražava njihovu transformaciju na putu da postanu proizvođač potpuno električnih automobila. U 2023. potpuno električni automobili predstavljali su 16 posto njihove globalne prodaje, što je povećanje od 70 posto u odnosu na 2022. EX30, EX90 i EM90 će izaći na ceste ove godine i dovesti broj potpuno električnih modela u Volvo portfelju proizvoda na pet, s još nekoliko novih modela koji dolaze.

Uvođenje novih oznaka na modele

Ažuriranje također uključuje uklanjanje oznake Recharge s plug-in hibridnih modela, koji su sada jednostavno označeni sufiksom T6 ili T8 koji označava različite razine izlazne snage.

Novi i pojednostavljeni standard naziva modela olakšava postojećim i novim kupcima da razumiju koji su od Volvo modela potpuno električni, a koji hibridi, dok kupuju novi automobil švedskog proizvođača.

'Usklađivanjem naših pionirskih prvih električnih modela s ostatkom našeg portfelja električnih automobila, potrošačima pojednostavljujemo izbor dok nastavljamo elektrificirati našu liniju i osvježavati naše hibride.' kaže Björn Annwall, glavni komercijalni direktor i zamjenik glavnog izvršnog direktora Volvo Cars-a.

  • +34
Volvo pojednostavljuje nazive modela Izvor: Promo fotografije / Autor: Volvo Cars

Osim toga, Volvo predstavlja i novi softverski paket Performance za svoje varijante EX40 i EC40 Twin Motor, te kao nadogradnju za prethodnu modelsku godinu na odabranim tržištima. Softverski paket Performance, koji povećava izlaznu snagu za 25 kW (34 KS) za brže ubrzanje, također uključuje jedinstveno mapiranje papučice za brži odziv gasa i jedinstveni 'Performance' način vožnje za otključavanje svih 325 kW (442 KS).

Na dostupnim tržištima, softver Performance bit će ponuđen kao izborni paket za nadogradnju putem aplikacije Volvo Cars prilikom naručivanja novog automobila, dok vozači prethodnih modela 2024. godine C40 i potpuno električnih automobila XC40 Recharge mogu kupiti i preuzeti softver iz udobnosti svoga doma.

Poboljšanje hibridnih modela

Također, Volvo Cars ulaže u poboljšanja svojih hibridnih automobila. B5 blage hibridne benzinske varijante XC60 i XC90 sada koriste učinkovitiji ciklus izgaranja motora, za koji se očekuje da će rezultirati smanjenjem emisije CO2 i snižavanjem potrošnje goriva do oko 4 posto za XC60 i oko 2 posto za XC90 na temelju WLTP ciklusa.

Konačno, Volvo Cars predstavlja Black Edition izdanja modela EX40, EC40 i XC40, nakon uspjeha modela XC60 Black Edition lansiranog prošle godine. Modeli Black Edition dolaze s Onyx crnom bojom, crnom oznakom visokog sjaja, 20-colnim petokrakim naplatcima u crnoj boji visokog sjaja (dimenzije guma 235/45R20) i izborom između mikrotehnoloških ili tekstilnih interijera u boji ugljena.

Modeli EC40, EX40 i XC40 su uvjerljivi kao i uvijek, s Googleovom ugrađenom i pametnom unutarnjom pohranom (Google, Google Play i Google Maps), što u slučaju električnog dvojca rezultira električnim dometom do 583 km za EC40 i do 576 km za EX40.