SVJETSKA PREMIJERA

Volkswagen proširio ponudu ID.7 modela: Dinamičan fastback GTX s dometom do 709 km i ID.7 Pro S

08.06.2024 u 12:12

Bionic
Reading

Novi ID.7 GTX snage 250 kW (340 KS) s električnim pogonom na sve kotače ubrzava do 100 km/h za samo 5,4 sekunde, a ima i veliku bateriju od 86 kWh umjesto 77 kWh

Volkswagen je proširio ponudu modela ID.7. Novi ID.7 GTX – fastback s 250 kW (340 KS) snage i električnim pogonom na sve kotače – prvi slavi svoju svjetsku premijeru. Samo dva dana kasnije, 6. lipnja, započela je pretprodaja u Njemačkoj po cijenama od 63.155 eura.

Pretprodaja modela ID.7 GTX Tourer (od 63.955 eura), ID.7 Pro S (od 58.985 eura) i ID.7 Tourer Pro S (od 59.785 eura) predstavljenih u ožujku počet će u isto vrijeme. Poput ID.7 GTX, ID.7 GTX Tourer od 250 kW (340 KS) također ima električni pogon na sve kotače. Modeli sa stražnjim pogonom ID.7 Pro S i ID.7 Tourer Pro S razvijaju najveću snagu od 210 kW (286 KS). Sve četiri nove verzije ID.7 opremljene su baterijom kapaciteta 86 kWh.

ID.7 GTX – 0–100 za 5,4 sekunde

Uz ID.7 GTX Tourer, novi ID.7 GTX trenutno je najsnažnije Volkswagenovo električno vozilo. Ovaj fastback ubrzava s mjesta do 100 km/h za samo 5,4 sekunde. Uzbuđenje je iskusiti snagu s kojom 250 kW (340 KS) postaje odmah dostupno.

Volkswagen ID.7 GTX Izvor: Promo fotografije / Autor: manuel hollenbach

ID.7 GTX bez napora prenosi svoju snagu na cestu zahvaljujući električnom pogonu na sva četiri kotača s dva elektromotora s po jednim na prednjoj i stražnjoj osovini. Ovaj se performansni model može pohvaliti WLTP dometom do 595 km. Baterija ID.7 GTX može se puniti do 200 kW na DC brzim punionicama. Najbrže, baterija od 86 kWh puni se od 10 do 80 posto u samo 26 minuta.

Volkswagen ID.7 GTX - svjetska premijera Izvor: Promo fotografije / Autor: Volkswagen

Ekskluzivan izgled i oprema

Novi ID.7 GTX prepoznatljiv je zahvaljujući prepoznatljivom GTX dizajnu sprijeda i straga. Osim toga, ovaj fastback sada ima značajno poboljšanu ponudu standardne opreme. Vanjske značajke uključuju nove 20-colne aluminijske naplatke Skagen s dijamantnim površinama i IQ.LIGHT LED matrična prednja svjetla s osvijetljenim Volkswagenovim logotipima sprijeda i straga. Vozilo ima jedinstven dizajn svjetla zahvaljujući GTX-specifičnom svjetlosnom potpisu u usisnicima zraka sprijeda.

Isto tako, unutrašnjost ima profinjen izgled zahvaljujući značajkama kao što su grijana sjedala s crvenim kontrastnim gornjim šavovima i perforirani GTX natpis na naslonima. Još jedna značajka specifična za GTX je višenamjenski upravljač s crvenom središnjom pločom i crvenim šavovima na vrhu. Unutrašnjost ID.7 GTX osvijetljena je ambijentalnom rasvjetom u 30 boja.

Ostala standardna oprema uključuje bežični App-Connect za Apple CarPlay i Android Auto, head-up zaslon s proširenom stvarnošću, IDA glasovnog asistenta s integriranim ChatGPT-om (AI/umjetna inteligencija), dvozonski automatski klima uređaj, zaključavanje i pokretanje bez ključa sustav Keyless Access i protuprovalni alarmni sustav. Među najnovijim dodatnim tehnologijama je Park Assist Pro, koji korisnicima omogućuje kontrolu postupaka parkiranja pomoću pametnog telefona.

ID.7 GTX Tourer: najsnažniji Volkswagen karavan

Pretprodaja novog ID.7 GTX i tri druga nova modela s baterijama od 86 kWh krenula je 6. lipnja. Novi ID.7 GTX Tourer je po svojoj tehnologiji identičan GTX fastbacku. Međutim, dvije se verzije razlikuju kada je riječ o prtljažnom prostoru.

Dok ID.7 GTX Tourer može primiti do 605 litara prtljage s pet osoba u vozilu (s naslonima stražnjih sjedala u položaju za teret), ID.7 GTX fastback ima maksimalni kapacitet prtljažnika od 532 litre.

Volkswagen ID.7 GTX Tourer Izvor: Promo fotografije / Autor: Volkswagen

To znači da modeli GTX nude isti velikodušni kapacitet prtljažnika kao i druga vozila u proizvodnoj liniji ID.7. Isto vrijedi i za maksimalno opterećenje krova od 75 kg. Novi ID.7 GTX Tourer od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,5 sekundi. WLTP raspon najsnažnijeg Volkswagen karavana ikad izgrađenog je do 584 km.

ID.7 Pro S i ID.7 Tourer Pro S: s baterijom kapaciteta 86 kWh umjesto 77 kWh

Do sada su modeli ID.7 bili dostupni isključivo kao Pro verzije s baterijom od 77 kWh. Nove verzije ID.7 Pro S – baš kao i novi modeli ID.7 GTX – sada su standardno opremljene baterijom od 86 kWh (bruto kapacitet: 91 kWh). Dosezi su stoga osjetno veći: WLTP domet novog ID.7 Tourer Pro S povećan je na do 690 km, dok je domet ID.7 Pro S fastback do 709 km.

To znači da su obje verzije ID.7 Pro S ušle u spektar modela s motorima s unutarnjim izgaranjem. Što se tiče opreme, ID.7 Pro S i ID.7 Tourer Pro S preuzimaju vodstvo od Pro verzija.