MOGLO JE BITi I GORE

Probajte se ne lecnuti u trenutku kad milijun eura vrijedan McLaren P1 slučajno zakači rubnik

06.02.2018 u 10:41

Bionic
Reading

Nije lako upravljati superautomobilima. Bar tako kažu oni rijetki vlasnici koji svoj primjerak ne drže pod staklenim zvonom, već se nesretnici muče niskim odstojanjem od tla, ograničenom preglednošću i rizikom da će im neki ljubomorni vandal izgrebati automobil na parkiralištu

S njima će se vjerojatno složiti i ovaj nesretni vozač McLarena koji je svoj P1 oštetio minulog vikenda u Malibuu. Sudeći prema fotografiji, šteta nije velika, no poznajući McLaren, isto se neće moći reći za cijenu popravka.

Također valja primijetiti da, premda ne zvuče ugodno prilikom gnječenja i struganja, ugljična vlakna odlično podnose mehaničku silu. Prava šteta je to što ovaj kompozitni materijal nije češća pojava na automobilima za smrtnike.

McLaren je izradio 375 primjeraka hibridnog, 903 KS snažnog P1 po cijeni od milijun eura po primjerku, a 75 posto vlasnika navodno se odlučilo na neki oblik personalizacije pa je više od tri četvrtine hiperautomobila iz Wokinga prodano po cijeni većoj od 1,2 milijuna eura.

Up close on the @mclaren P1 Damage ft. @jaylenosgarage arm

A post shared by Brandon Dam (@bdam24) on

  • +7
McLaren Senna Izvor: Promo fotografije / Autor: McLaren