PREMIJERA U ŽENEVI

Ovo je redizajnirana Mazda6, spremna za benzinca koji radi kao dizelaš

07.02.2018 u 13:23

Bionic
Reading

Na nadolazećem autosalonu u Ženevi Mazda će nam pokazati redizajniranu izvedbu posljednje generacije Mazde6, no i Vision Coupe, te Kai - konceptne automobile koje smo vidjeli na autosalonu u Tokiju

Redizajnirana Mazda6 Touring dobila je blago zategnutije linije izvana poput faceliftane limuzinske izvedbe, te značajno unaprijeđeni dizajn interijera s novim sjedalima, preglednijom kontrolnom pločom i redizajniranim Infotainment sustavom. Tu je i opcionalna 7-inčna digitalna ploča TFT s instrumentima.

Najveće novosti kriju se pod ‘kožom’, Mazda je doradila šasiju izmjenom arhitekture ovjesa, te bi šestica sad trebala nuditi više udobnosti i agilnosti u vožnji.

Naposljetku pod poklopcem će se naći novi učinkovitiji motori, no Mazda zasad ne otkriva o čemu je riječ. Šestica je spremna za SkyActiv-X pogon s benzinskim motorom koji utjelovljuje takozvanu tehnologiju ‘Spark Controlled Compression Ignition’ odnosno mehanizam paljenja goriva svjećicom i visokim pritiskom.

Ova tehnologija spaja najbolje od dizelskih i benzinskih motora, te nudi veću iskoristivost, nižu potrošnju i značajno smanjenu emisiju CO2. U Mazdi su rekli da bismo prve modele s ovim pogonom mogli dočekati u 2019.

  • +5
Mazda Vision Coupe Concept Izvor: Promo fotografije / Autor: Mazda