POZNATA I CIJENA

Nova Opel Corsa-e je simpatični električni mališan prihvatljive cijene

  • Autor: Z.M.
  • Zadnja izmjena 20.03.2020 14:40
  • Objavljeno 20.03.2020 u 14:40
Opel Corsa-e sada ima i svoju cijenu na hrvatskom tržištu

Opel Corsa-e sada ima i svoju cijenu na hrvatskom tržištu

Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

S dosegom do 337 km prema WLTP-u, Corsa-e s pet sjedala prikladna je za svakodnevnu upotrebu, a baterija snage 50 kWh može se brzo napuniti do 80 posto napunjenosti za 30 minuta

Posve novom šestom generacijom Corse Opel prvi put nudi električnu verziju na bateriju s dosegom do 337 kilometara (WLTP). Corsa-e može se naručiti po cijeni od 242.348 kn (preporučena maloprodajna cijena s PDV-om, a prije poticaja). Kad je to primjenjivo, poticaji dodatno smanjuju cijenu. U Hrvatskoj uz 80.000 kn poticaja njezina cijena iznosi 162.348 kn.

Opel Corsa-e

Opel Corsa-e

Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

Corsa-e Selection nudi automatsku kontrolu klimatizacije s daljinskim upravljanjem, elektroničku parkirnu kočnicu i pokretanje vozila bez upotrebe ključa, radiouređaj Multimedia kompatibilan s platformama Apple CarPlay i Android Auto s dodirnim zaslonom u boji dijagonale 17,8 cm i digitalnim kokpitom. Sustavi kao što su upozorenje na mogući frontalni sudar s automatskim kočenjem u slučaju nužde i prepoznavanjem pješaka, aktivna pomoć pri držanju prometne trake, prepoznavanje prometnih znakova i tempomat uvršteni su bez dodatnih troškova. Edition je sljedeći viši paket opreme. Corsa-e First Edition ispunjava skoro sve želje. Njena standardna oprema uključuje LED prednja svjetla, 17-inčne kotače od lake slitine i upravljač presvučen kožom. Nova generacija Corse nudi i vodeće sigurnosne sustave u segmentu.

Nova Corsa-e nudi revolucionarnu električnu mobilnost.. Corsa-e spremna je za sve mogućnosti punjenja – putem utičnice Wallbox, brzog punjenja ili kabela za kućne utičnice – a baterija dolazi s jamstvom u trajanju osam godina / 160.000 km.

Vozači mogu birati između tri načina vožnje: Normal, Eco i Sport. Način vožnje Sport povećava voznu dinamiku uz umjeren utjecaj na vozni doseg. U načinu vožnje Eco Corsa-e podržava vozača u postizanju veće učinkovitosti.

Opel Corsa-e

Opel Corsa-e

Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

Pogonski sustav Corse-e spaja vožnju bez štetnih emisija s faktorom maksimalno zabavne vožnje. Zahvaljujući izlaznoj snazi od 100 kW (136 KS) i trenutačnom vršnom okretnom momentu od 260 Nm, glavne karakteristike obuhvaćaju responzivnost, agilnost i dinamične performanse. Corsi-e trebaju samo 2,8 sekunde da ubrza od 0 do 50 km/h ili samo 8,1 sekunda od 0 do 100 km/h – čime konkurira mnogim sportskim automobilima. Najveća brzina od 150 km/h elektronički se kontrolira.

Opel Corsa-e

Opel Corsa-e

Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

Corsa-e nudi dinamičnu vožnju ne samo zahvaljujući svojem sinkronom motoru s trajnim magnetima, nego i sportskom dizajnu, uz istovremeno zadržavanje kompaktnih dimenzija vanjštine kao kod prethodnih generacija. Uz dužinu od 4,06 metara Corsa ostaje agilan, praktičan peterosjed s dobrim rasporedom. Aerodinamički optimizirani kotači dodatno poboljšavaju izgled i učinkovitost. Linija krova nalikuje onoj dvosjeda i 48 mm je niža nego kod prethodne generacije, što ne utječe negativno na prostor za glavu. Vozač sjedi 28 mm niže. Ponašanje u vožnji i vozna dinamika bolji su zahvaljujući nižem težištu. Upravljanje svih varijanti Corse responzivno je i dinamično, pa je maksimalno zabavno biti iza upravljača. Kupci mogu dodatno unaprijediti kabinu kožnim sjedalima.

Opel Corsa-e

Opel Corsa-e

Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

Corsa-e za grijanje i hlađenje kabine koristi toplinsku pumpu koja je učinkovitija od uobičajenih HVAC sustava (grijanje, ventilacija, klimatizacija) i troši manje energije baterije, što pozitivno utječe na vozni doseg.

Sigurnost na prvom mjestu: svjetla IntelliLux LED® Matrix, prepoznavanje objekata u mrtvom kutu, upozorenje na mogući frontalni sudar

S Corsom-e premijerno se predstavljaju tehnologije i pomoćni sustavi koji su se dosad mogli susresti samo u višim tržišnim segmentima. Među najvažnijim su značajkama prilagodljiva svjetla IntelliLux LED® Matrix koja ne zasljepljuju, a koja Opel prvi put nudi u segmentu malih automobila. Osam LED elemenata koje kontrolira prednja kamera visoke razlučivosti najnovije generacije automatski i neprestano prilagođavaju svjetlosni snop trenutačnoj prometnoj situaciji i okruženju. Corsa-e opcionalno je dostupna i s posebno učinkovitim LED svjetlima koja štede više od 80 posto energije u usporedbi s halogenim svjetlima, bez kompromisa u kvaliteti osvjetljivanja – dapače, zahvaljujući posebnoj reflektorskoj tehnologiji, i LED svjetla pretvaraju noć u dan.

Opel Corsa-e

Opel Corsa-e

Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

Napredni pomoćni sustavi namijenjeni vozaču nude opipljivu dodatnu sigurnost. Zahvaljujući naprednoj prednjoj kameri, prepoznavanje prometnih znakova otkriva širok raspon informacija, poput LED znakova. Ograničenja brzine koje se pohrane u sustav prikazuju se na zaslonu.

Tempomat utemeljen na radaru i bočni čuvar utemeljen na senzorima također se premijerno predstavljaju u novoj Corsi. Ako automobil nenamjerno napusti traku, aktivna pomoć u držanju prometne trake primjenjuje blago korektivno upravljanje. Uz aktivnu pomoć pri vožnji automobil se drži sredine vozne trake. Prilagodljivi tempomat održava određenu udaljenost spram vozila ispred uz korištenje radara i senzora kamera. Taj sustav nudi dodatnu funkcionalnost zaustavljanja i kretanja, kočenje do zaustavljanja i praćenje vozila ispred u prometnim zastojima. Dostupna je i pomoć koja prepoznaje objekte u mrtvom kutu te cijeli niz pomoćnika za parkiranje.

Opel Corsa-e

Opel Corsa-e

Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

Multimedijski sustavi, usluge OpelConnect, aplikacija myOpel i Free2Move

Ponuda novih informacijsko-multimedijskih sustava koja se sastoji od modela Multimedia Navi s dodirnim zaslonom u boji dijagonale 17,8 cm kao i modela s vrha ponude Multimedia Navi Pro s dodirnim zaslonom u boji dijagonale 25,4 cm čine da su vozači i putnici posve povezani. Corsa-e nudi i nove usluge OpelConnect. Korisne funkcije kao što su LIVE Navigation s podacima o stanju u prometu u stvarnom vremenu, izravno povezivanje s pomoći na cesti i eCall učinit će da se vozač i putnici zbilja osjećaju opušteno i zaštićeno. Uz e-daljinsko upravljanje korisnici mogu provjeriti stanje napunjenosti, postaviti vrijeme punjenja ili unaprijed zagrijati ili ohladiti kabinu prije vožnje – sve to putem aplikacije myOpel na kompatibilnom pametnom telefonu. Osim što nudi pregled dostupnih javnih postaja za punjenje i dodatnih informacija, aplikacija Free2Move omogućuje i plaćanje.

Opel Corsu je Autobest proglasio 'Europskom najboljom kupnjom', dobitnica je nagrade 'Povezani automobil' grupe Auto Bild, nositeljica naslova 'Automobil godine za tvrtke'.

  • +9
  • +6

Opel Corsa-e

Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!