IAA MOBILITY 2023

Mercedes-Benz najavio konceptni automobil koji će redefinirati ulazni segment njihovih vozila

26.07.2023 u 09:16

Bionic
Reading

Posjetitelji sajma IAA Mobility 2023 će imati priliku po prvi put na jednom mjestu iskusiti cjelokupnu ponudu sadašnjih i budućih električnih i elektrificiranih vozila svih marki Mercedesa, uključujući Mercedes-AMG, G-klasu, Mercedes-Maybach i Mercedes-Benz kombije

Mercedes-Benz je najavio svoj nastup na ovogodišnjem sajmu automobila IAA Mobility 2023 u Münchenu ujesen. Vrhunac ovogodišnjeg sajma je vizija tvrtke za ulazni segment Mercedes-Benz vozila, koja će biti izložena u njihovom paviljonu.

Na 'Open Space' izložbenom prostoru njemačke marke, posjetitelji će imati priliku po prvi put na jednom mjestu iskusiti cjelokupnu ponudu sadašnjih i budućih električnih i elektrificiranih vozila svih marki Mercedesa, uključujući Mercedes-AMG, G -klasa, Mercedes-Maybach i Mercedes-Benz kombije.

Naglašavajući cilj tvrtke da proizvodi najpoželjnije automobile na svijetu, linija pokriva širok spektar od kompaktnih modela i limuzina performansi do luksuznih SUV-ova i višenamjenskih vozila. Među njima, koja slavi svoju svjetsku premijeru, je E-klasa All-Terrain.

Označava treću varijantu modela koja će biti predstavljena u tri mjeseca – čineći novu obitelj E-klase kompletnom. Poput limuzina i karavanskih modela, ova terenska varijanta potpuno novog favorita Mercedes-Benza također je elektrificirana i bit će dostupna i kao plug-in hibrid.

Istovremeno, ljubitelji vožnje po zahtjevnom terenu imat će svoj prvi kamuflirani pogled na budućnost električne serijske proizvodnje Mercedes-Benzove terenske ikone. Kao premijere na izložbi također će biti prikazani novi EQA, EQB i EQV. Osim toga, posjetitelji će imati priliku vidjeti dva vozila koja predstavljaju ekstreme vizije tvrtke za potpuno električnu budućnost: tehnološki program VISION EQXX predstavlja budućnost učinkovitosti, dok nedavno predstavljeni supersportski automobil Vision One-Eleven predstavlja budućnost performansi, postupno reinterpretirajući ikonu marke iz 1970-ih, C 111.

Za potpuno električnu budućnost, punjenje je bitan dio vožnje. Zato Mercedes-Benz nastoji svojim kupcima pružiti najbolje iskustvo punjenja u klasi. Stoga posjetitelji 'Open Spacea' također mogu uroniti u prednosti vožnje električnih vozila i doživjeti Mercedes-Benzov ekosustav punjenja s najnovijim rješenjima za javno i kućno punjenje.

Koncept IAA Mobility 'Open Space' osmišljen je kako bi ponudio automobilskim entuzijastima, kao i lokalnom stanovništvu i posjetiteljima Münchena platformu za susrete i razgovor o sadašnjoj i budućoj mobilnosti. U tu svrhu, Mercedes-Benz je planirao uzbudljiv program događanja koji će se održati u Mercedes-Benz paviljonu tijekom sajma od 5. do 10. rujna. Od aktivnosti za djecu do večernjih događanja s glazbom, ima ponešto za sve uzraste, a vrhunac je obiteljski dan u nedjelju 10. rujna.

Istovremeno, stvarajući vezu između grada i izložbenog centra, 'IAA Experience' nudi ljudima priliku da iz prve ruke iskuse mobilnost budućnosti. Dostupne su putničke vožnje u floti od 30 električnih i elektrificiranih modela, s polaskom iz Mercedes-Benz paviljona na Apothekenhofu.

VISION EQXX zasigurno će biti jedna od najpopularnijih atrakcija IAA Experiencea. Ovo će biti prva prilika za javnost da iskusi vožnju u šampionu učinkovitosti tvrtke. Prepun inovacija, nudi uzbudljivi pogled u budućnost iz stvarnog života. S dokazanim dometom od više od 1200 kilometara, zajamčeno je da će biti u službi cijeli dan.

Na 'Summitu' u münchenskom izložbenom centru Messe München, Mercedes-Benz će ugostiti inovativni forum o pionirskim tehnologijama na svom štandu. Ovdje će stručni posjetitelji moći pobliže pogledati Vision One-Eleven kao i plug-in hibrid E-klase s naprednom novom generacijom MBUX infotainment sustava.

Stručnjaci Mercedes-Benza bit će na raspolaganju kako bi ponudili dublje poniranje u najnovije napredne tehnologije. Osim toga, 'Summit' će pružiti platformu za niz razgovora s izvršnim direktorima Mercedes-Benza, s fokusom na estetiku, učinkovitost, održivost i digitalno korisničko iskustvo.