Ograničena serija

Mercedes-Benz G 500 'Final Edition': Specijalni model za obilježavanje 30. rođendana

03.07.2023 u 10:11

Bionic
Reading

S modelom 500 GE, Mercedes-Benz je 1993. prvi put predstavio V8 varijantu G-klase, no ovo je sada njegovo završno izdanje

Prije 30 godina, Mercedes-Benz je prvi put opremio G-klasu s motorom s osam cilindara: 500 GE V8 debitirao je u ekskluzivnoj maloj seriji 1993. i označio prvu vrhunsku točku u povijesti kultiviranih performansi na i izvan ceste. Samo je 446 vozila 500 GE V8 proizvedeno 1993. i 1994. S 'Final Edition' Mercedes-Benz sada slavi 30. rođendan s ograničenim posebnim modelom G 500.

Njegove karakterisitike su impresivne: benzinski V8 biturbo motor, obujam 3982 cm³, nazivna snaga 421 KS (310 kW). Mercedes navodi i sljedeće podatke: kombinirana potrošnja goriva 15,7 -14,7 l/100 km, kombinirane emisije CO₂ 356 - 334 g/km (sve WLTP).

Dostupan je u tri varijante boja, a svaka je ograničena na 500 jedinica. Možete birati između metalik boje Obsidian Black crne, MANUFAKTUR boje opalith white magno bijele i nove MANUFAKTUR boje maslinasto magno zelene.

'Završno izdanje naš je 30. rođendanski dar za G 500, koji se 1993. smatrao trendseterom i pretečom vrhunskog terenskog vozila u luksuznoj klasi. Sa svojim ekskluzivnim detaljima opreme, ograničeni specijalni model također je prikladan dar za rastanak od V8 biturbo motora u G 500.' rekao je Dr. Emmerich Schiller, predsjednik upravnog odbora Mercedes-Benz G GmbH i voditelj odjela za terenska vozila u Mercedes-Benzu.

'Final Edition' također ima 20-colne AMG kotače od lake legure u dizajnu s 5 dvostrukih krakova, koji su obojeni u boju karoserije i imaju visok sjaj u kombinaciji s MANUFAKTUR maslinastim magno završnim slojem. Za druge dvije varijante, one su crne i imaju finiš visokog sjaja.

  • +4
Mercedes-Benz G 500 'Final Edition' Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes-Benz AG

Osim toga, poseban model ima natpis 'FINAL EDITION', od vanjske zaštitne trake do umetka u poklopcu rezervnog kotača. Kao dio paketa logotipa MANUFAKTUR, kvake s utisnutim logotipom nadopunjuju visokokvalitetni izgled 'Final Edition". Tu je i projektor logotipa u vanjskim retrovizorima, koji projicira logo 'G' i natpis 'STRONGER THAN TIME' (uprijevodu: Jači od vremena) na asfalt kada miruje. Prsten rezervnog kotača od kromiranog visokog sjaja, plus drugi dodaci u boji karoserije i kromirani visoki sjaj naglašavaju ekskluzivnost ograničenog posebnog modela. Uz to, kupci dobivaju ekskluzivnu unutarnju presvlaku za automobil s natpisom 'STRONGER THAN TIME' za zaštitu vozila od prašine i ogrebotina.

Od svog predstavljanja, visokokvalitetna oprema interijera usko je povezana s G 500. 'Final Edition' nastavlja ovu tradiciju: čim putnici uđu, pozdravljaju ih osvijetljeni natpisi 'FINAL EDITION' na oblogama pragova vrata. Natpis se također može pronaći na umetku ručke za suvozače. Na poleđini ključa vozila pričvršćen je pravi srebrnjak u obliku pločice s odgovarajućim natpisom za pojedino izdanje. Osim toga, Superior Line s Burmester® surround zvučnim sustavom, Active Multicontour Seat Package Plus i sjedala u dvobojnoj MANUFAKTUR Nappa koži dio su standardne ponude posebnog izdanja.

MANUFAKTUR puni kožni paket: ekskluzivna oprema za 'Final Edition'

'Final Edition' modela G 500 ekskluzivno je opremljen novim MANUFAKTUR paketom pune kože, koji je savršeno usklađen s odgovarajućom vanjskom bojom. Ime govori sve: gotovo cijela unutrašnjost obložena je Nappa kožom, od prtljažnika do krovne obloge i ploča na prekidačima za podešavanje sjedala. Središnji dio stropne obloge obojen je u skladu sa središnjom pločom sjedala i ima isti dijamantni dizajn.

U kombinaciji s opsidijan crnom metalik bojom, dolazi u titan sivoj biserno/crnoj boji. U opalit bijelo magno lakiranoj varijanti, središnji dio je obojen u platinasto bijelo/crno, a u maslinasto magno lakiranoj varijanti u espresso smeđe/crno.

Treba reći i da je cijena 'Final Edition' modela G 500 196.350 eura (preporučena maloprodajna cijena u Njemačkoj, uključujući 19 posto PDV-a).