Animal-Free

Materijali bez životinja: Opel oprema svoje modele veganskim unutarnji oblogama

01.12.2023 u 08:11

Bionic
Reading

Osim što su bez životinjskih proizvoda, sintetička koža i veganski materijali također zadovoljavaju iste visoke standarde za izgled i opipljivu kvalitetu kao i konvencionalne presvlake

Poticanje elektromobilnosti jedan je od kamena temeljaca Opelove ambicije pružanja održive mobilnosti – drugi je povećanje svoje veganske ponude kako bi uključila vozila iz svih segmenata.

Emocionalan, električan, učinkovit, održiv – to su ključne karakteristike Opelova pristupa individualnoj mobilnosti budućnosti. Njemački proizvođač automobila već nudi 15 elektrificiranih modela. Sljedeće će godine marka s Blitzom ponuditi barem jednu elektrificiranu varijantu svake linije automobila. A od 2025. godine, svi novi Opelovi modeli bit će dostupni isključivo kao baterijsko-električna vozila.

Vegani imaju više izbora od same hrane koju jedu ili odjeće koju nose. Također se mogu odlučiti za vožnju 'veganskih' vozila iz Opela, čiji je proizvodni portfelj pun osobnih automobila i lakih gospodarskih vozila s unutarnjim ukrasima koji su izrađeni od veganskih materijala.

Osim što su bez životinjskih proizvoda, sintetička koža i veganski materijali također zadovoljavaju iste visoke standarde za izgled i opipljivu kvalitetu kao i konvencionalne presvlake.

Sve unutarnje obloge koje se nude u raznim aktualnim Opelovim baterijskim električnim vozilima isključivo su veganske. To uključuje novu Opel Corsu Electric, Opel Astru Sports Tourer Electric, koja je svoju svjetsku premijeru imala na sajmu IAA Mobility u Münchenu u rujnu, Opel Astru Electric i Opel Rocks Electric četverocikl.

Opel već ima atraktivnu liniju 'veganskih' vozila za kupce koji žele primijeniti život bez životinja na vlastitu mobilnost. S obzirom na to da se očekuje da će globalno tržište veganskih proizvoda nastaviti stabilno rasti i da Opel teži pružanju sve održivijih rješenja mobilnosti u svom portfelju, novopredstavljeni modeli marke s Blitzom proširit će vegansku ponudu još više u budućnosti.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'