SVJETSKA PREMIJERA

Opel Experimental predstavljen javnosti: Budućnost marke je električna, jednostavna i uzbudljiva

07.09.2023 u 11:55

Bionic
Reading

Njemački proizvođač najavio kako će već 2024. godine svaki Opelov model biti s baterijsko-električnom varijantom, a od 2025. svaki novodizajnirani Opel će biti potpuno električni

'Na ovogodišnjem sajmu IAA Mobility dajemo konkretan pogled na sljedeće poglavlje naše marke. Opel Experimental pokazuje kako zamišljamo budućnost Opela: električnu, jednostavnu i uzbudljivu.' Ovim je riječima glavni izvršni direktor Opela Florian Huettl najavio svjetsku premijeru konceptnog vozila Opel Experimental na Opelovoj tiskovnoj konferenciji na IAA Mobility u Münchenu.

Osim toga, Huettl, Opelov voditelj dizajna Mark Adams i Opelova voditeljica marketinga Rebecca Reinermann predstavili su još dvije premijere: Astra Sports Tourer Electric i Corsa Electric. Također su dali uzbudljive perspektive o električnoj budućnosti marke.

Opel Experimental koncept Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

Revolucionarno konceptno vozilo Opel Experimental više je od vizije marke. Florian Huettl je to jasno pokazao na Opelovom štandu na sajmu. Jer Opel Experimental predstavlja sve što definira Opel i središnje stupove marke 'Greenovation', 'Detox' i 'Modern German'.

Potpuno je električna, čime se smanjuje ugljični otisak. Ima odvažan i jasan dizajn i fokusiran je na bitne stvari. Impresionira svojim impresivnim proporcijama, inteligentnim aerodinamičkim rješenjima, visokoučinkovitim korištenjem prostora i najsuvremenijom tehnologijom osvjetljenja, uključujući Opelovu 'munju' koja je osvijetljena po prvi put.

U isto vrijeme, Florian Huettl dao je pogled na Opelov ambiciozni plan puta za sljedećih nekoliko godina: 'Do 2024. svaki će Opel također biti dostupan kao baterijsko-električna varijanta. A od 2025. nadalje, svi novi Opelovi modeli bit će isključivo potpuno električni. Ovo pokazuje da nismo spremni samo za najveću promjenu u automobilskoj industriji. Mi smo ispred!'

Od IAA do ceste: Opel Astra Sports Tourer Electric i Corsa Electric

Učiniti električnu mobilnost uzbudljivom, prikladnom za svakodnevnu upotrebu i stoga jednostavnom za sve – novinari i posjetitelji mogu vidjeti kako to već danas funkcionira gledajući druga dva Opel vozila koja trenutno slave svoju premijeru na IAA Mobility: nova Opel Astra Sports Tourer Electric i Opel Corsa Electric. 'Lagana i učinkovita, Astra Sports Tourer Electric predstavlja vrlo atraktivan ukupni paket za naše kupce', kaže Huettl.

Više od 400 km električnog dosega (prema WLTP) i najveća brzina od 170 km/h u kombinaciji sa svim prednostima prostranog karavana kompaktne klase govore za novi Opelov sleketrični model - jedan od prvih baterijsko-električnih karavana na tržištu. A za sve koji u svakodnevnom životu žele voziti lokalni mali automobil bez emisija, Opel u ponudi ima novu Corsu Electric. Na taj način proizvođač već donosi elektromobilnost primjerenu svakodnevnoj uporabi u najvažnije segmente vozila.

  • +8
Opel Experimental Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

Kupnja Opel vozila pomoću scroll funkcije: Novo digitalno korisničko iskustvo

Jednostavna elektromobilnost prikladna za svakodnevnu upotrebu ne počinje vožnjom, već procesom odabira i kupnje. 'Kupnja Opela mora biti jasna i jednostavna i trebala bi biti zabavna', rezimirala je Opelova voditeljica marketinga Rebecca Reinermann. Zato marka modernizira cijeli proces online kupnje automobila, čineći iskustvo kupnje lakšim i uzbudljivijim. Novo digitalno iskustvo do najsitnijeg detalja: 'Sve jednostavnim listanjem, savršeno prilagođeno pametnom telefonu. To čini kupnju Opelovog vozila zabavnom,' najavila je Reinermann.

Opel je predstavljen na dvije lokacije na sajmu IAA Mobility u Münchenu od 5. do 10. rujna. Šira javnost može posjetiti Opel vozila i otvoreni prostor na Odeonsplatzu, koji se skladno uklapa u gradski krajolik svojim naprednim, minimalističkim i transparentnim izgledom.