TAJNA JE U DETALJIMA

Mali trikovi velikih stručnjaka: Neka vaš automobil zablista kao prvoga dana

30.10.2018 u 09:00

Bionic
Reading

Da bi vaš automobil zasjao punim sjajem, nije dovoljno tek površinski ga oprati. Ne kaže se bez veze da detalji čine razliku, a za šaku kuna moguće je učiniti da vaš automobil izgleda kao da je netom izašao iz salona

Prilikom pranja vozila nužno je koristiti predviđena sredstva za čišćenje, a ne ona namijenjena kućanstvu. Razlog je jednostavan - agresivnija sredstva mogu nanijeti štetu na zaštitnom laku i premazu vašeg vozila.

Jednom oprani automobil potrebno je detaljno pregledati ima li oštećenja te prema potrebi ispolirati. Čak i najblaže poliranje izvući će onu dubinsku boju automobila kakvu pamtite te za koju se činilo da je netragom nestala. Efekt je dodatno naglašen kod tamnijih vozila.

Dobivenu boju potrebno je zaštititi. Za to koristimo vosak koji je automobilima, u neku ruku, ono što je ljudima krema za sunčanje. Vosak će spriječiti da boja prebrzo izblijedi pod utjecajem UV zraka te će također otežati ponovno nakupljanje prljavštine. Prednost voska je i što sprječava zadržavanje vode na karoseriji i stvaranje mrlja.

Ono što vam treba zasigurno možete pronaći u ponudi Ininih maziva ulja i masti koja su, zahvaljujući svojoj kvaliteti, postala prepoznatljivim znakom Ine na našem, kao i tržištu okolnih zemalja. Ove godine, osim motornih ulja i maziva, INA MAZIVA se ponovno pojavljuju na tržištu s parafinom visoke čistoće, bez mirisa i bijele boje. Parafin BW 50/56 WAX MARK 2 svoju primjenu može pronaći u mnogim djelatnostima, a idealan je za svijeće i lampaše.

Prozore na automobilu, baš kao i u vašem domu, treba prati s obje strane. Mnogi vozači vode se logikom da je automobil dovoljno oprati izvana, no to je samo polovina posla. Vjerovali ili ne, većinu vremena provodite u automobilu, pa bi vam interijer i njegova čistoća trebali biti bar podjednako važni.

Ključni korak je održavati čistoću i integritet tepiha jer se upravo preko njih unose najveće količine prljavštine i vode u unutrašnjost. Ako su vaši gumeni tepisi oštećeni, voda će lako pronaći put do nezaštićenih dijelova šasije te započeti proces njihova korodiranja.

INA kokpit sprej zaštitit će gumene i plastične elemente interijera od štetnog utjecaja Sunčeve svjetlosti te im istovremeno podariti sjaj svojstven novom proizvodu.

Kad ste automobil ušminkali izvana i iznutra, pažnju posvetite gumama i felgama. Baš kao što čovjeka ne čini samo odijelo, već i čiste cipele, tako i automobil neće izgledati ni približno čisto ako mu gume i felge ne blistaju.

Car Cosmetx

Inina tradicija u proizvodnji mazivih ulja i masti počela je još davne 1883. godine te možemo reći da INA MAZIVA pripadaju omanjoj skupini najstarijih proizvođača maziva u ovom dijelu Europe. Sa zadovoljstvom možemo naglasiti da ukupan proizvodni asortiman obuhvaća nekoliko stotina vrsta i formulacija proizvoda koji su nastali u istraživačkim laboratorijima i predstavljaju odgovor na zahtjeve tržišta i potrošača. Mnoga Inina maziva ulja i masti, zahvaljujući svojoj kvaliteti, postali su prepoznatljivim znakom Ine na našem, kao i tržištu okolnih zemalja. Ove godine, osim motornih ulja i maziva, INA MAZIVA se ponovno pojavljuju na tržištu s parafinom visoke čistoće, bez mirisa, bijele boje. Parafin BW 50/56 WAX MARK 2 svoju primjenu može pronaći u mnogim djelatnostima, a idealan je za svijeće i lampaše. Osim toga, izašao je novi asortiman INA CarCosmetx s kojom će vaš auto zablistati. U ponudi je sedam proizvoda: sjaj za gume, čistač felgi, odstranjivač insekata, auto šampon, kokpit sprej, pasta za pranje ruku i odleđivač za stakla. 

  • +3
Pranje vozila Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo