'Europsko Vespa prvenstvo u preciznoj vožnji 2023.'

Istra domaćin prvog Europskog prvenstva u Vespa reliju: Prvo izvan Italije od 1954.

03.10.2023 u 12:49

Bionic
Reading

150 natjecatelja iz Hrvatske, Italije, Austrije, Njemačke, Francuske, Belgije, Slovenije, Srbije, Mađarske, Bugarske,... nastupiti će u Rovinju i Istarskoj županiji 7. i 8. listopada. Voziti će dvije dionice u ukupnoj dužini od 230 km

Vespa klub Hrvatska i Vespa klub Rovinj – Rovigno uz podršku Vespa club Europa, uz sponzorstvo Turističke zajednice Istarske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture organiziraju 'European Vespa Regularity Championship 2023.' – 'Europsko Vespa prvenstvo u preciznoj vožnji 2023.' - koje će se održati u Rovinju i Istarskoj županiji 7. i 8. listopada 2023. godine.

Ovo 'Europsko prvenstvo' je prvo koje se održava izvan Italije od 1954. godine, a na kojemu će nastupiti do 150 natjecatelja iz Hrvatske, Italije, Austrije, Njemačke, Francuske, Belgije, Slovenije, Srbije, Mađarske, Bugarske…

Natjecatelji ovogodišnjeg prvenstva će voziti dvije dionice u ukupnoj dužini od 230 kilometara.

Start u subotu

U subotu 7. listopada prvi vremenski ispit starta u Rovinju od 9 sati, a natjecateljska dionica duga 170 km vodi od Rovinja, preko Poreča, Višnjana, Sv. Petra u Šumi, Svetvinčenta, Pule i Fažane pa sve do Rovinja i dolaska na startno/ciljnu poziciju (ulica Braće Brajković 1) nadomak središta grada s prekrasnim pogledom na starogradsku jezgru.

Nakon odvožene dionice natjecatelji će, u samom Rovinju, na središnjem mjestu održavanja Europskog prvenstva u Vespa reliju, svoje umijeće vožnje i upravljanija Vespama pokazati i na dvjema vremenskim mjernim stazama, što je iznimno atraktivno ne samo za same natjecatelje nego i za sve posjetitelje i gledatelje.

Nedjeljna događanja

U nedjelju 8. listopada pred natjecateljima je druga, završna dionica i to u dužini od 60 km od Rovinja preko Bala i Svetvinčenta, do Žminja uz povratak u Rovinj preko Kanfanara i Rovinjskog Sela. Natjecatelji će i u nedjelju u samoj završnici 'Europskog prvenstva u Vespa rally-u' znanje i umijeće pokazati na završnoj natjecanju u vožnji vremenske mjerne staze.

  • +2
'Europsko Vespa prvenstvo u preciznoj vožnji 2023.' Izvor: Ostale fotografije / Autor: Vespa klub Hrvatska

Osim za natjecatelje ovo Europsko prvenstvo odlična je prigoda za sve posjetitelje i gledatelje da uživo podrobnije vide i upoznaju se s kultnom Vespom, a na samom natjecanju sudjelovat će brojni rijetki modeli, uvijek mlade i neodoljivo zavodljive Vespe.

Organizacija i domaćinstvo velikih natjecanja poput 'Europskog prvenstva u Vespa reliju' veliko je priznaje za Vespa klub Hrvatska i njenih svih 13 lokalnih klubova za sav dosadašnji rad i trud na brojnim susretima i natjecanjima koja su uvijek ocjenjena najvišim ocjenama, poput Svjetskog Vespa susreta 'Vespa World Days 2015.' koje su organizirali u Biogradu i Zadru.

Osim promocije Vespe kao kultnog motocikla uz afirmaciju sigurnosti cestovnog prometa i odgovornog sudjelovanja u prometu, uz širenje tehničke kulture, ovakvi veliki susreti pokazali su se i kao odlična promocija Hrvatske kao turističke destinacije u koju ljubitelji Vespi, sudionici naših događanja, s obiteljima rado dolaze na godišnje odmore. A, ovo će 'Europsko prvenstvo' mnogi natjecatelji i posjetitelji iskoristiti za upoznavanje Hrvatske i Istre te će svoj odmor provesti u našoj zemlji.