uoči pekinga

Honda najavila EV koncept; novi električni automobil čije ime još nije poznato

Honda EV koncept će pokazati u kojem smjeru će se razvijati Hondini električni automobili

Honda EV koncept će pokazati u kojem smjeru će se razvijati Hondini električni automobili

Izvor: Promo fotografije / Autor: Honda

Honda će na predstojećem salonu automobila u Pekingu predstaviti i CR-V PHEV, prvo Hondino vozilo opremljeno plug-in hibridnim sustavom, razne vrste elektrificiranih modela, kao i potpuno nove modele za masovnu proizvodnju

Honda će na predstojećem salonu automobila u Pekingu iskoristiti za najavu svog drugog proizvodnog električnog vozila, prvog potpuno električnog modela te marke koji će se naći u prodaji u Kini. Honda će u Pekingu predstaviti i CR-V PHEV, prvo Hondino vozilo opremljeno plug-in hibridnim sustavom koje je predstavljeno u Kini, kao i razne vrste elektrificiranih modela te potpuno nove modele za masovnu proizvodnju.

Više pojedinosti o novom konceptnom automobilu, koji je pokazan u najavnoj teaser slici prednjeg dizajna, zasad su nepoznati. Vidimo, međutim, da je veći od nedavno lansirane Honde e, a čini se da se radi o limuzini ili crossoveru male visine. Oba su stila popularna na azijskim tržištima.

Honda EV koncept

Honda EV koncept

Izvor: Promo fotografije / Autor: Honda

Čini se da se dizajn automobila također izgleda manje retro od malenog gradskog elekričnog automobila Honda e, i više je futurističkog izgleda. Također je vidljiva zatvorena prednja rešetka, što postaje sve uobičajenije, jer modeli s baterijskim električnim pogonom ne zahtijevaju toliko prednjeg zračnog hlađenja kao njihovi ekvivalenti s motorom s unutarnjim izgaranjem.

Honda e

Honda e

Izvor: Promo fotografije / Autor: Honda

Zasad neimenovani model još nije potvrđen za proizvodnju, ali je vjerojatno da će to i biti s obzirom na to da Honda u Kini nema niti jedan potpuni EV model. Iako se čini da ovaj budući model neće stići u Europu.

S obzirom na povećanu veličinu automobila i izuzetno konkurentno EV tržište u Kini, očekujte da će ponuditi znatno veći domet od naznačenog maksimalnog dometa od 217 km modela Honda e. Službeni detalji bit će objavljeni kada sajam automobila u Pekingu započne 26. rujna, a '2020 Beijing International Automotive Exhibition' (Auto China 2020) će trajati sve do 5. listopada.

Honda e

Honda e

Izvor: Promo fotografije / Autor: Honda

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!