ZA LJUBITELJE DIZAJNA

Gilles Vidal otkriva svoje tajne: Razgovarajte s direktorom Peugeotova dizajna

15.04.2020 u 20:07

Bionic
Reading

Sve što trebate učiniti jest logirati se na račun @Peugeot na Instagramu u četvrtak 16. travnja u 18:00 sati

Marka Peugeot organizira LIVE prijenos s Gillesom Vidalom, direktorom dizajna marke, na Peugeot Instagramu u četvrtak, 16. travnja 2020. u 18:00 sati.

Nakon što je Peugeot 208 nedavno osvojio prestižne nagrade za europski Automobil godine (Car of the Year 2020) i 'Hrvatski automobil 2020. godine', opet se pokazalo kako se svojim upečatljivim vanjskim dizajnom savršeno uklapa u uspon marke Peugeot.

Francuski proizvođač automobila Peugeot šesti je put osvojio nagradu za dizajn. Sada je i službeno obznanjeno da su novi kompaktni automobil Peugeot 208 i novi SUV Peugeot 2008 primili nagradu Red Dot u kategoriji 'Product Design'. Oba Peugeotova modela impresionirala su međunarodni žiri svojim sportskim vanjskim dizajnom i kvalitetom završne obrade.

Marka Peugeot vas poziva uz tekst:

'Želite li otkriti neke najbolje čuvane dizajnerske tajne marke Peugeot?'

Logirajte se na @Peugeot Instagram 16. travnja u 18:00 sati

Gilles Vidal

Gilles Vidal (r. 1972.) francuski je dizajner automobila, diplomu je stekao na Art Center College of Design u Veveyu (Švicarska) i pridružio se Citroënu 1996. Tamo je radio s Jean-Pierreom Plouéom i bio je odgovoran za restilizirani Berlingo, verziju relija Saxo i 'Osmose' ( Osmoza) konceptni automobil. Godine 2005. preuzeo je odgovornost za konceptne automobile Citroën.

Nakon što je njegov šef u Citroënu Jean-Pierre Ploué unaprijeđen na mjesto za oblikovanje marki Citroën i Peugeot, 2009. godine, Gilles Vidal preuzeo je odgovornost za konceptne automobile u Peugeotovom stilu, nadzirući Peugeots BB1 i SR1. Veliku je ulogu sudjelovao u definiranju novog identiteta marke Peugeot koji će biti otkriven početkom 2010. godine, a Ploué ga je u siječnju 2010. imenovao direktorom dizajna Peugeota.

Tijekom svečanosti koju je u prosincu 2018. u Parizu organizirao Auto Moto magazin, Gilles Vidal, direktor dizajna Peugeot, primio je nagradu za dizajn za novi Peugeot 508 i nagradu Concept car za Peugeot e-Legend Concept. Reklamni film #unboringthefuture osvaja nagradu za medijsku kampanju. Korisnici interneta okrunili su radikalnim stilom novog Peugeota 508. Pohvalili su Peugeotov koncept e-Legend, coupé koji kombinira baštinu i tehnologiju i pozdravio svoju viziju uzbudljive budućnosti, orijentiranu na užitak u vožnji.

  • +7
Gilles Vidal je direktror Peugeot dizajna Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot Automobiles