800V

[FOTO/VIDEO] Yamaha razvila elektromotor snage 350 kW: S četiri takve jedinice hiper-EV mogao bi imati i nevjerojatnih 1904 KS

13.04.2021 u 08:17

Bionic
Reading

Glavna značajka ovog novorazvijenog elektromotora njegova je kompaktna konstrukcija koja mehaničke i električne dijelove tretira kao jednu cjelinu, integrirajući mjenjač i pretvarač

Yamaha Motor objavila je da je razvila električni motor dostigavši ​​najvišu klasu u industriji u izlaznoj gustoći. Ova je jedinica namijenjena uporabi u hiper-EV modelima i ostalim proizvodima u segmentu mobilnosti visokog učinka, a Yamaha je isto tako naglasila kako će početi primati narudžbe za naručeni razvoj prototipa od travnja ove godine.

Od 2020. Yamaha Motor prihvaća narudžbe za razvoj prototipa električnih motora snage od 35 do 200 kW (48 do 272 KS) za automobile i druge aplikacije za mobilnost. Međutim, tvrtka je također novorazvila jedinicu s maksimalnom izlaznom snagom u klasi od 350 kW (476 KS) uz radni napon od 800 V namijenjenu ugradnji i upotrebi u hiper-EV-ima i drugim aplikacijama visoke izlazne snage.

Yamaha razvija elektromotore za hiper sportske automobile Izvor: Promo fotografije / Autor: Yamaha Motor

Glavna značajka ovog novorazvijenog elektromotora je njegova kompaktna konstrukcija koja mehaničke i električne dijelove tretira kao jednu cjelinu, integrirajući mjenjač i pretvarač u jednu cjelinu. Također je razvijen u očekivanju ugradnje i upotrebe više jedinica na jednom vozilu. To bi značilo da bi se praktično mogla ugraditi po jedna pogonska jedinica na svaki od kotača.

Što se tiče naručenog razvoja prototipa, Yamaha će iskoristiti svoju proizvodnu tehnologiju i znanje u poljima lijevanja, obrade i montaže koja tvrtki daju fleksibilnost da se prilagodi potrebama motocikala i brojnih drugih proizvoda, opremi i objektima za prototipiranje i još mnogo toga. kako bi se u kratkom razdoblju razvili prototipovi motora prilagođeni specifičnim zahtjevima klijenata.

Yamaha Motor planira izložiti jedinicu klase od 350 kW i ostale prototipove elektromotora na Sajmu automobilske tehnike 2021 Yokohama zakazanom za 26. svibnja do 28. svibnja 2021. godine.