ISKUSTVO I KREATIVNOST

[FOTO/VIDEO] Što nam to kuha Ferrari? Sada su se udružili s dizajnerom iPhonea

29.09.2021 u 08:15

Bionic
Reading

LoveFrom je posljednjih godina angažirao niz drugih bivših Appleovih dizajnera, uključujući one s iskustvom u korisničkom sučelju i haptičkim MacBook trackpadovima

Exor, vodeće diverzificirano holding društvo pod kontrolom obitelji Agnelli, i tvrtke Ferrari najavljuju dugoročnu, višegodišnju suradnju sa Sir Jonyjem Iveom i Marcom Newsonom u kreativnom kolektivu LoveFrom. Novu dizajnersku tvrtku je osnovao bivši dizajner Apple iPhonea Sir Jonathan Ive.

Prvi izraz ovog novog partnerstva okupit će Ferrarijeve legendarne performanse i izvrsnost s LoveFromovim iskustvom i kreativnošću bez premca koji su definirali izvanredne proizvode koji mijenjaju svijet. Osim suradnje s Ferrarijem, LoveFrom će istražiti niz kreativnih projekata s Exorom u luksuznom poslu.

Kako navodi dobro informirani Autocar, LoveFrom je posljednjih godina angažirao niz drugih bivših Appleovih dizajnera, uključujući one s iskustvom u korisničkom sučelju i haptičkim MacBook trackpadovima. Malo je vjerojatno da će LoveFrom raditi izravno na budućem dizajnu Ferrarijevih automobila, iako bi mogli pomoći u poboljšanju Ferrarijevog korisničkog sučelja s zaslonom osjetljivim na dodir. Također bi mogli raditi na nizu proizvoda koji nisu namijenjeni automobilima. Danas 54-godišnji Ive se pridružio Appleu 1992. i odigravši ključne uloge u dizajnu iMac-a, iPod-a, iPhone-a i iPad-a, zajedno s radom na iOS operativnom sustavu.

Sir Jony Ive također će se pridružiti Exorovom Partnerskom vijeću. Ovaj godišnji forum oslanja se na iskustvo, stručnost i spoznaje skupine vrlo uspješnih Exor prijatelja i partnera, kako bi razmijenili ideje i istražili potencijalne poslovne mogućnosti.

Ferrari Monza SP1 i Monza SP2 - svjetska premijera 2018. Izvor: Promo fotografije / Autor: Ferrari

Marc Newson (57) pridružio se Appleu 2014. godine i radio je za brojne tvrtke, uključujući projektiranje zrakoplovnih sjedala poslovne klase za australsku zrakoplovnu kompaniju Qantas, prije nego što se pridružio Appleu 2014. gdje je radio na Apple Watchu.

Značajno je da je Newson radio s Ghiom na dizajnu konceptnog automobila Ford 021C 1999. On sam također posjeduje niz klasičnih automobila i redovito je sudjelovao na događanju Mille Miglia. I Ive i Newson radili su u Appleu u razdoblju u kojem je razvijao obustavljeni projekt 'iCar'.

Komentirajući partnerstvo s LoveFromom, John Elkann, predsjednik i izvršni direktor Exora i predsjednik Ferrarija je rekao: 'U izgradnji velikih tvrtki također vjerujemo u izgradnju velikih partnerstava. Ubrzo nakon što je LoveFrom osnovan, počeli smo razgovarati s Jonyjem i Marcom o mogućnostima kombiniranja njihove svjetski poznate kreativnosti s našom, na komplementarne i postupne načine. Ferrari predstavlja prvu, uzbudljivu priliku da zajedno napravimo velike stvari dok gradimo svoju budućnost. Oduševljen sam i što se Jony pridružio našem Partnerskom vijeću gdje se radujemo što će imati koristi od njegovih jedinstveno vrijednih perspektiva.'

Marc Newson i Sir Jony Ive su dodali: 'S Johnom smo prijatelji dugi niz godina i veliki smo štovatelji njegova uvida i vizije. Oduševljeni smo što se upuštamo u tako važnu, dugoročnu suradnju s Ferrarijem i šire Exorom. Kao vlasnici i kolekcionari Ferrarija, nismo mogli biti više uzbuđeni zbog suradnje s ovom izvanrednom tvrtkom, a posebno s dizajnerskim timom koji je stručno vodio Flavio Manzoni. Vidimo neke jedinstveno uzbudljive mogućnosti koje rade zajedno, za koje vjerujemo da će donijeti važan i vrijedan posao.'