uskoro

[FOTO/VIDEO] Stiže Toyota GR Supra s ručnim mjenjačem: Za bolje vozačko iskustvo

19.04.2022 u 17:20

Bionic
Reading

Nagađa se da će to biti novi ručni šesterostupanjski mjenjač, kojeg koriste i drugi sportski automobili Gazoo Racinga, GR 86 i Toyota GR Yaris, ali zasad nekih preciznijih podataka još nema

Toyota je objavila kako su im njihovi kupci i zaljubljenici u Toyota GAZOO Racing sportske automobile kazali što žele, a oni su ih poslušali. Uskoro dolazi Toyota GR Supra s potpuno novim ručnim mjenjačem izrađenim po mjeri. Toyota Supra je lansirana 2019., dijeleći veći dio svog pogonskog sklopa i šasije sa slično pozicioniranim BMW-om Z4.

Toyota je početkom 2021. objavila i da će se u proljeće iste godine na tržištu naći i GR Supra s novim 2,0-litrenim turbo benzinskim motorom snage 258 KS (190 kW) i 400 Nm najvećeg okretnog momenta, omogućujući 0-100 km/h za 5,2 sekundi.

Svi modeli Supra trenutno koriste ZF automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa. Važno je da su njegovi glavni rivali, Porsche 718 Cayman GTS i BMW M2 Competition, dostupni s opcijom ručnog mjenjača, kao i najnoviji Toyota GR86 sportski coupé.

Toyota GR Supra (MY2022) Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota USA

6-brzinski ručni mjenjač iz GR 86 i GR Yarisa?

Nagađa se da će to biti novi ručni šesterostupanjski mjenjač, kojeg koriste i drugi sportski automobili Gazoo Racinga, GR86 i Toyota GR Yaris, ali zasad nekih preciznijih podataka još nema. Također nije potvrđeno hoće li Toyota ponuditi manuelni i s četverocilindričnim i šestocilindričnim motorima.

Ono što je izvjesno jest to da je posebno osmišljena da udovolji zahtjevima i najizbirljivijih vozača, nova Toyota GR Supra s ručnim mjenjačem projektirana tako da svim zaljubljenicima pruži nešto najbliže DNK-u GAZOO Racinga, što će poboljšati njihovo iskustvo u vožnji.

Lako prepoznatljiva zahvaljujući novoj oznaci 'Supra' crvene boje, nova inačica sportskog automobila s ručnim mjenjačem iz asortimana GAZOO Racing nepogrešivo je Toyota GR Supra, a kao bonus donosi poželjne značajke koje su uistinu čiste, jedinstvene i posebne.

Toyota je najavila više informacija o ovom sportskom modelu u nadolazećim tjednima.