uoči premijere

[FOTO/VIDEO] Renault objavio još detalja o novom SUV-u Espace; Šesta generacija nudi udobnost i prostranost

08.03.2023 u 13:23

Bionic
Reading

Francuski proizvođač sve više odmiče veo tajne s novog Renaulta Espace, dopuštajući nam da zavirimo i u njegovu unutrašnjost s velikim panoramskim krovom

Renault nastavlja otkrivati pojedinosti novog Espacea, predstavljajući ovaj put pogled iz unutrašnjosti automobila prema nebu… točnije, prema velikom panoramskom staklenom krovu.

Espace, dobro poznato ime diljem Francuske i svijeta, se u trenu nametnulo kao očiti izbor za šestu generaciju Renaultovog novog SUV-a s 5 i 7 sjedala. A model kultnog imena kakvog smo dosad poznavali kroz 5 generacija više nije MPV već SUV. To je i logična odluka jer MPV vozila ili višenamjenska vozila su danas zamijenila ona koja spadaju u SUV kategoriju.

Ovo je posljednje otkrivanje pojedinih detalja prije nego što će ga Renault cijelog predstaviti 28. ožujka 2023. u 10 h, a ukoliko želite gledati svjetsku premijeru kliknite na ovaj link.

Nakon objave službenog naziva i fotografija na kojima je, kroz igru svjetla i sjene, prikazana silueta ovog sada velikog SUV-a, Renault sada skreće pozornost na iskustvo u unutrašnjosti. Šesta generacija modela Espace baštini duh svojih prethodnika, nudeći udobnost i prostranost za sve putnike.

Novi Renault Espace pokazuje veliki panoramski krov Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault

Jedan od najnovijih dijelova opreme posve novog Renaulta Espace je panoramski stakleni krov, najveći na tržištu.

Zahvaljujući ukupnoj površini od 1 m², duljini 1,33 m i širini 84 cm, ovaj golemi stakleni krov, izveden bez poprečnih nosača, propušta obilje sunčeve svjetlosti u unutrašnjost te vožnju čini ugodnom za sve putnike – bez obzira na to sjede li sprijeda, u sredini ili straga.