UOČI PREMIJERE

[FOTO/VIDEO] Renault najavio novi Espace: Legendarni MPV postaje novi SUV sa 5 i 7 mjesta i stiže na proljeće

24.01.2023 u 16:41

Bionic
Reading

Renault u studenom ove godine slavi 40 godina koncepta Espace, prvi put predstavljenog 1983. godine, a legendarno ime Espace povezuje novi SUV s prethodnih pet generacija istoimenog modela

Espace, dobro poznato ime diljem Francuske i svijeta, se u trenu nametnulo kao očiti izbor za šestu generaciju Renaultovog novog SUV-a s 5 i 7 sjedala. I da, Espace kakvog smo dosad poznavali kroz 5 generacija više nije MPV već SUV. To je i logična odluka jer MPV vozila ili višenamjenska vozila su danas zamijenila ona koja spadaju u SUV kategoriju.

Renault je 1983. predstavio ono što bi se moglo smatrati prvim voiture à vivre (automobil za život), koji je imao novo i ikonično ime koje je palo u povijesti imenovanja modela Renault – 'Espace'.

Četrdeset godina kasnije, nadolazeći Espace šeste generacije ostaje vjeran istom konceptu, koji se odnosi na udobnost, velikodušnost i opremu vrhunskog raspona. Vožnja je u Renault Espaceu oduvijek bila jedinstveno iskustvo, jer je svaka generacija reagirala na promjenjivi svijet, a dugačka putovanja učinila je zadovoljstvom.

Renault Espace - najava 6. generacije legendarnog imena Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault

Simbol vremena

Svaka je generacija modela Espace rasla u skladu s očekivanjima kupaca te tako postala simbolom svojeg vremena. Da podjsetimo, mi smo na svom testu imali 5. generaciju modela Espace pod oznakom Initiale Paris Blue dCi 200 EDC krajem 2019. godine.

Sylvia dos Santos, voditeljica strategije imenovanja modela, Renault, je u videu ispričala o 40 godina dugoj povijesti imena Espace.

Sylvia dos Santos, voditeljica strategije imenovanja modela, Renault Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault

Danas Espace započinje novo poglavlje u kojem objedinjuje strategiju obnove francuske marke te istovremeno ostaje dosljedan prethodnim generacijama, budući da je prije svega riječ o udobnom, inovativnom i vrhunskom automobilu u Renaultovoj ponudi.

Temeljen na Alijansinoj platformi CMF-CD, novi je Espace kao stvoren za duga putovanja te nudi dovoljno mjesta za do 7 osoba.

Svjetska premijera novog Renaulta Espace predviđena je za proljeće 2023.