Moderni zaokret

[FOTO/VIDEO] Opel ponovno oživljava modele GSe, ali u elektrificiranoj verziji

15.09.2022 u 08:31

Bionic
Reading

Za razliku od prošlosti kada je oznaka bila skraćenica od 'Grand Sport Einspritzung' kao na modelima Commodore GS/E i Monza GSE, u budućnosti će imati novo značenje

GSe – tri slova s ​​vrlo jasnom konotacijom za ljubitelje Opela: vrhunski opremljeni, sportski modeli. Danas, s jasnim planom njemačkog proizvođača automobila da ponudi elektrificiranu verziju svakog modela u svom portfelju do 2024. i da bude potpuno električna marka u Europi do 2028., Opel oživljava i redefinira GSe kao novu podmarku vrhunske ponude. Za razliku od prošlosti kada je oznaka bila skraćenica od 'Grand Sport Einspritzung' (Grand Sport Ubrizgavanje) kao na modelima Commodore GS/E i Monza GSE, u budućnosti će imati novo značenje.

'Vrlo sam sretan što mogu najaviti povratak GSe-a kao naše vrhunske sportske podmarke u bliskoj budućnosti. Ponovno smo se nadahnuli našim bogatim naslijeđem – kao što smo učinili za naš novi odvažni i čisti dizajn koji je hvaljen od kritike – i dali mu moderan zaokret.'

'U budućnosti, oznaka GSe neće samo označavati dinamične automobile zabavne za vožnju, već će označavati i 'Grand Sport electric', u potpunom skladu s našim ambicioznim planovima da postanemo potpuno električna marka,' rekao je Florian Huettl, izvršni direktor Opela.

Opel ponovno uvodi podmarku GSe Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

Osim atletskog izgleda temeljenog na Opelovom nagrađivanom dizajnu, budući kupci GSe mogu se veseliti postavkama šasije za pružanje visoke razine zabave i angažmana u vožnji. Kao i svi Opelovi modeli, linija GSe bit će 'otporna na autocestu' zahvaljujući opsežnim testiranjima na njemačkim autocestama. Istovremeno, GSe modeli kombinirati će te vrijednosti s opcijom lokalne mobilnosti bez emisija, redefinirajući tako Zeitgeist (duh vremena) performansi.

Opel Manta GSe

Opel je nedavno predstavio Mantu GSe, modernu verziju legendarne Mante iz 1970. Pokazuje koliko su bezvremenske linije iz 1970. i danas. Ono što je bilo skulpturalno i jednostavno prije pola stoljeća i danas se savršeno uklapa u Opelovu filozofiju dizajna.

Zauzima snažan, jasan stav i samouvjereno započinje novu budućnost: električna, lokalno bez emisija – puna emocija. Opel Manta GSe također je posveta prekrasnoj Manti A koja je nedavno pružila inspiraciju za dizajn novog zaštitnog lica marke – Opel Vizor, koji organski integrira u jedan jedini modul rešetku, sustav osvjetljenja i amblem marke Blitz. Svi novi Opel modeli imaju Vizor – uključujući novu Opel Astru i Opel Astru Sports Tourer.

Višestruko nagrađivana Manta GSe također slijedi Opelov 'jednostavno električni' put do elektrifikacije marke, bilo kao osobni automobil ili lako gospodarsko vozilo. Svaki Opelov model bit će elektrificiran do 2024., a kupci već danas imaju na izbor 12 elektrificiranih modela, od plug-in hibrida kao što su Grandland i Astra do potpuno električnih baterijsko-električnih vozila od malog automobila Corsa-e do Zafira-e Life 'salon na kotačima', te od Combo-e Cargo do Movano-e kombija.