ambiciozni planovi

[FOTO/VIDEO] Jaguar Land Rover najavljuje ciljeve održivosti do 2030. te smanjenje stakleničkih plinova za čak 46 posto

01.04.2022 u 17:20

Bionic
Reading

Ciljevi koje je odobrila inicijativa Science Based Targets (SBTi) potvrđuju put kompanije prema smanjenju emisija za 1,5 °C u skladu s Pariškim sporazumom. Obveza Jaguar Land Rovera u skladu je s najambicioznijim ciljem postavljenim u Parizu

Jaguar Land Rover se obvezao smanjiti emisije stakleničkih plinova u svojem cjelokupnom poslovanju za 46 posto do 2030. godine. Uz to, kompanija će smanjiti prosječne emisije vozila u svojim lancima vrijednosti za 54 posto, uključujući smanjenje od 60 posto tijekom faze korištenja njezinih vozila.

Ciljevi koje je odobrila inicijativa Science Based Targets (SBTi) potvrđuju put kompanije prema smanjenju emisija za 1,5 °C u skladu s Pariškim sporazumom. Obveza Jaguar Land Rovera u skladu je s najambicioznijim ciljem postavljenim u Parizu.

Ovi ciljevi predstavljaju obvezu Jaguar Land Rovera do 2030. godine, nakon čega će uslijediti desetljeće ambicija za postizanje nulte neto emisije u cijelom opskrbnom lancu, proizvodima i poslovanju do 2039. godine, u sklopu strategije Reimagine. Da bi to postigla, kompanija će provesti dekarbonizaciju dizajna i materijala, proizvodnog poslovanja, lanca opskrbe, elektrifikacije, strategije baterija, procesa kružne ekonomije, te oporabe na kraju životnog vijeka.

Jaguar Land Rover najavljuje ciljeve održivosti do 2030. Izvor: Promo fotografije / Autor: Jaguar Land Rover

Za potrebe svoje misije je Jaguar Land Rover uveo novu funkciju Direktora održivosti i imenovao Rossellu Cardone da vodi njegovu transformaciju i pruža podršku Izvršnom direktoru iz Odjela strategije i održivosti François Dossa.

Rossella Cardone, direktorica i voditeljica ureda za održivost u Jaguar Land Roveru, je rekla: 'Održivost je u središtu naše Reimagine strategije, s ciljem postizanja neto ugljične emisije do 2039. godine, kao kreatora najpoželjnijih modernih luksuznih vozila na svijetu. Dok prelazimo s klimatskih ambicija na akciju, sada ugrađujemo održivost u Jaguar Land Rover DNK kako bismo smanjili svoj ugljični otisak u našem lancu vrijednosti. Znanstveno utemeljeni ciljevi govore nam koliko i koliko brzo trebamo smanjiti naše emisije stakleničkih plinova, kao i informirati dionike o našem napretku.'

Alberto Carrillo Pineda, izvršni direktor, Science Based Targets u CDP-u, jednom od partnera inicijative Science Based Targets, je rekao: 'Čestitamo Jaguaru Land Roveru na postavljanju znanstveno utemeljenih ciljeva u skladu s ograničavanjem zagrijavanja na 1,5°C, što je najambiciozniji cilj Pariški sporazum. Postavljanjem ambicioznih znanstveno utemeljenih ciljeva utemeljenih na znanosti o klimi, Jaguar Land Rover poduzima mjere kako bi spriječio najštetnije učinke klimatskih promjena.'

Jaguar Land Rover prvi je put najavio svoju predanost SBTi kao dio svoje potpore COP26, summitu o klimatskim promjenama održanom u studenom 2021.

U srži strategije Reimagine elektrifikacija je brendova Land Rover i Jaguar uz dvije jasne, izražajne osobnosti. Svi modeli Jaguar i Land Rover bit će dostupni u potpuno električnom obliku do kraja desetljeća. To označava početak puta tvrtke prema poslovanju s nultom neto stopom emisija ugljika u cijelom opskrbnom lancu, svim proizvodima i poslovanju do 2039. godine.

LR 007 - Bowler Defender Challenge Izvor: Promo fotografije / Autor: Jaguar Land Rover

Bowler Defender Challenge

Na proslavi 60. godišnjice filmske franšize o Jamesu Bondu, Land Rover Defender 90 s jedinstvenom bojom 007 pojavio se jednokratno pobjednički u Defender Bowler Challengeu u Dolgellauu u Walesu, a vozio ga je Bond kaskader i prvak u reliju Mark Higgins. 

O posebnoj 007 reli izvedbi smo nedavno pisali u zasebnom članku.