Reimagine strategija

[FOTO/VIDEO] Jaguar Land Rover najavljuje partnerstvo s Nvidijom: Nova generacija sigurnosti i jedinstvene digitalne usluge

21.02.2022 u 08:13

Bionic
Reading

Stručnjaci za softver iz obje kompanije zajednički će razvijati autonomnu vožnju pogonjenu umjetnom inteligencijom (AI) i povezane usluge za sva buduća vozila temeljena na platformi NVIDIA DRIVE

Jaguar Land Rover je objavio kako je ušao u višegodišnje strateško partnerstvo s tvrtkom NVIDIA, predvodnicom u području umjetne inteligencije (AI) i računarstva, da bi zajednički razvili i isporučili svojim klijentima sljedeću generaciju automatiziranih sustava vožnje, te usluge i iskustva koje omogućava umjetna inteligencija.

Počevši od 2025., sva nova vozila Jaguar i Land Rover bit će izrađena na softverski definiranoj platformi NVIDIA DRIVE™, koja nudi širok spektar sustava aktivne sigurnosti, automatizirane vožnje i parkiranja, kao i sustave pomoći vozaču. Unutar vozila, sustav će pružati funkcije umjetne inteligencije, uključujući mogućnost praćenja vozača i putnika, kao i naprednu vizualizaciju okoline vozila.

Jaguar Land Rover najavljuje partnerstvo s Nvidijom Izvor: Promo fotografije / Autor: NVIDIA

Ovo cjelovito rješenje temelji se na platformi NVIDIA DRIVE Hyperion™, koja sadrži centralizirana AV računala DRIVE Orin™, softver DRIVE AV i DRIVE IX, sigurnosne i mrežne sustave, kao i senzore na svim stranama. Mozak umjetne inteligencije automobila je DRIVE Orin, temelji se na operacijskom sustavu Jaguar Land Rover, dok je središnji živčani sustav DRIVE Hyperion.

O tvrtki NVIDIA

Kada je NVIDIA (NASDAQ: NVDA) 1999. godine izumila grafičku procesorsku jedinicu (GPU), potakla je rast tržišta PC igara i pružila novu definiciju suvremene računalne grafike, računarstva visokih performansi i umjetne inteligencije. Pionirski rad ove tvrtke u području ubrzanog računarstva i umjetne inteligencije preoblikuje industrije vrijedne bilijune dolara, kao što su promet, zdravstvo i proizvodnja, te potiče rast mnogih drugih industrija.

Jaguar Land Rover najavljuje partnerstvo s Nvidijom Izvor: Promo fotografije / Autor: Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover također će iskoristiti svoja rješenja za podatkovne centre uz NVIDIA DGX™ za obuku modela umjetne inteligencije i softver DRIVE Sim izgrađen na platformi NVIDIA Omniverse™ za fizikalno točne simulacije u stvarnom vremenu. Softverski definirane značajke Jaguar Land Rovera i njegova sveobuhvatna arhitektura provjere i potvrđivanja omogućit će isporuku inovativnih usluga potpomognute i automatizirane vožnje tijekom životnog vijeka vozila putem bežičnog ažuriranja softvera.

Jaguar Land Rover ima za cilj postići nultu neto stopu emisija ugljika u cijelom opskrbnom lancu, proizvodima i poslovanju do 2039. godine.