kružna ekonomija

[FOTO] Jaguar Land Rover investira u tehnologiju recikliranja i proizvodnje baterija

15.04.2021 u 09:04

Bionic
Reading

Poduzeće rizičnog kapitala i mobilnosti Jaguara Land Rovera, InMotion Ventures, uložilo je u Battery Resourcers, tvrtku za recikliranje litij-ionskih baterija i materijala

Jaguar Land Rover je objavio kako njihovo poduzeće rizičnog kapitala i mobilnosti InMotion Ventures uložilo u Battery Resourcers, tvrtku za recikliranje litij-ionskih baterija i materijala.

Tvrtka za održivu tehnologiju posjeduje ekskluzivnu licencu za inovativan postupak zatvorene petlje koji integrira recikliranje baterija, rafiniranje i inženjering materijala za pretvaranje otpadnih baterija u nove materijale koji se mogu koristiti za izradu novih baterija.

Ulaganje u Battery Resourcers dio je plana Jaguar Land Rovera da uspostavi održiva rješenja za istrošene baterije, umanjujući otpad i stvarajući kružnu ekonomiju u cijelom lancu opskrbe baterijama.

Najava dolazi kad Jaguar Land Rover definira svoju buduću strategiju: reimaginacija modernog luksuza bogata održivošću, jedinstvena iskustva kupaca i pozitivan društveni utjecaj - s ciljem postizanja neto nula emisija ugljika u svom opskrbnom lancu, proizvodima i operacijama do 2039. godine. ulaganje predstavlja viziju tvrtke da uspostavi nove referentne standarde u učinkovitom opsegu i kvaliteti ubrzavanjem ulaganja u opskrbne lance kružnog gospodarstva.

Sebastian Peck, generalni direktor tvrtke InMotion Ventures, je rekao: 'Uzbuđen sam zbog našeg ulaganja u Battery Resourcers. Vlasnički postupak recikliranja od kraja do kraja podupire putovanje Jaguara Land Rovera da do 2039. postane čisto nula-emisija ugljika. Battery Resourcers dio je plana za tvrtku da ispuni svoje obveze prema istrošenim baterijama, umanjujući potrošnju energije i otpad, postizanje pune kružnosti za reciklirane materijale baterija i osiguravanje budućih održivih zaliha rijetkih materijala. Radujemo se suradnji s timom Battery Resourcers i podršci međunarodnom širenju poslovanja.'

Mike O’Kronley, glavni izvršni direktor tvrtke Battery Resourcers, rekao je da su kompanije 'Battery Resourcers' na pragu revolucije u lancu opskrbe litij-ionskim baterijama. Mogućnost pretvaranja otpadaka i materijala koji istječu iz baterije u novi aktivni materijal koji se može izravno koristiti u izradi novih baterija dovodi do povećane profitabilnosti i stabilnosti ekosustava litij-ionskih baterija. Naši investicijski partneri dijele našu viziju i strast da skaliraju ovaj revolucionarni proces kako bi podržali lanac opskrbe baterijskim materijalom.'

Inovativna tehnologija tvrtke Battery Resourcers reciklirat će i proizvesti aktivne materijale s katodom kao što su nikal mangan kobalt oksid (NMC), nikal kobalt aluminij (NCA) i litij željezni fosfat (LFP) baterije. Tvrtka je također podnijela intelektualno vlasništvo oko povrata i pročišćavanja grafita, što će mu omogućiti da vrati i aktivne materijale katode i anode natrag proizvođačima novih baterija.

Ulaganjem InMotion Ventures i drugih strateških partnera financirat će se razvoj postrojenja za preradu u komercijalnim razmjerima, s mogućnošću obrade 10.000 tona baterija godišnje, zajedno s proširenjem i poboljšanjem proizvodnih i analitičkih postrojenja u Michiganu, SAD.