Bowler Defender Challenge

[FOTO/VIDEO] Kaskader Mark Higgins slavi 60 godina agenta 007 uz posebnu reli-izvedbu Land Rover Defendera

23.03.2022 u 20:42

Bionic
Reading

Trostruki britanski prvak u reliju odvozit će krug na reliju Bowler Defender Challenge u čast slavnom filmskom serijalu o najslavnijem tajnom agentu na svijetu

Ove godine se obilježava 60. godišnjica filmskog serijala o Jamesu Bondu, a Land Rover je slavi sudjelovanjem Defendera 90, pripremljenog za reli i posebnog dizajna, u ovogodišnjem reliju Bowler Defender Challenge s Markom Higginsom koji će se 26. ožujka natjecati na dionici u Sjevernom Walesu.

Higgins, trostruki britanski prvak u reliju i vozač kaskader u filmovima o Bondu, ovom će se prigodom vratiti u reli-utrku sa suvozačicom Claire Williams. Higgins je bio za upravljačem u četiri filma o Jamesu Bondu: Zrno utjehe, Skyfall, Spectre i Za smrt nema vremena.

Posebno izdanje Defendera 90

Defender 90 odlikuje se prepoznatljivim crnim i zlatnim dizajnom u stilu Bonda s nazivima svakog od filmova o Bondu na poklopcu motora i na vratima prtljažnika. Ovo vozilo samozatajnog izgleda također ima poseban logotip 007 60th na krovu i bočnim stranama.

Novi Defender pojavljuje se u najnovijem filmu o Bondu, Za smrt nema vremena, stoga je prikladan izbor za Higginsa, koji je svoje iskustvo stavio na kušnju u prethodna četiri filma o Bondu kao vozač kaskader.

Bowler Defender Challenge Izvor: Promo fotografije / Autor: Bowler

Mark Higgins, vozač kaskader u filmovima o Bondu i prvak u reliju, je izjavio: 'Po izlasku s proizvodne vrpce novi je Defender čvrsto i sposobno vozilo, a vidio sam ga i kako izvodi zaista izazovne vratolomije na setu filma ‘Za smrt nema vremena’. Uz nadogradnje za utrku koje je izveo tim Bowler, i sa suvozačicom Claire, uvjereni smo da možemo postići sjajan rezultat.'

Natjecateljski Bond Defender temelji se na trenutačnom Defenderu 90, koji pokreće pogonski sklop P300 Ingenium. Sadrži niz sigurnosnih modifikacija, uključujući potpuni zaštitni kavez, unaprijeđeno hlađenje motora i prijenosa, sportski ispuh i novi stražnji krovni spojler.

  • +5
Posebna reli-izvedba Land Rover Defendera u čast agenta 007 Izvor: Promo fotografije / Autor: Land Rover

U ostala unaprjeđenja ubrajaju se ojačani 18-colni kotači Bowler s gumama za sve terene i poseban dizajn ovjesa s modificiranim podokvirima, novim oprugama i jedinstvenim ojačanjima nosača opruga za povećanu krutost.

Ovogodišnji Bowler Defender Challenge, reli s 12 timova, prema propisima udruge Motor Sports Association i pod upravljanjem Bowlera, osmišljen je kao uvodna serija za svjetska rally-raid natjecanja, uključujući godišnji reli Dakar. Mark i Claire nastupit će 26. ožujka na zemljanim podlogama dionice relija u Sjevernom Walesu u mjestu Dolgellau.