tuning

[FOTO/VIDEO] I gospodarska vozila prerađuju, zar ne? Upoznajte Mercedes-Benz X 350d 6 Wheeler pick-up

18.05.2021 u 12:09

Bionic
Reading

Poljskog tunera je nadahnuo moćni Mercedes-Benz G63 AMG 6X6: najsuperiorniji i najekstravagantniji terenac koji su ikad razvili i izradili inženjeri s bi-turbo V8 motorom snage 544 KS

Ono što je Mercedes-AMG učinio svojoj G klasi, to je s Mercedes-Benz X klasom učinio poljski tuner Carlex: dajući mu 6 kotača i odlučan stav. Mercedes X 350d 6 Wheeler jedinstveno je terensko vozilo, što znači da stvarno postoji samo jedan primjerak.

Njihov najnoviji projekt ima izrađeni podokvir po mjeri, što mu daje dodatni prostor za zasebnu, treću osovinu. U osnovi gledate gospodarsko vozilo s dovoljno mjesta za četiri putnika i vozača! Treba reći i da je ovaj unikatni primjerak oglašen na stranici Classic Youngtimers, i da je prodan u trenu. Cijenu ipak nismo uspjeli saznati.

Pozadina

Poljskog tunera je nadahnuo moćni Mercedes-Benz G63 AMG 6X6: najsuperiorniji i najekstravagantniji terenac koji su ikad razvili i izradili inženjeri s bi-turbo V8 motorom snage 544 KS. No, budimo iskreni, koliko će ljudi zaista iskoristiti izvanredne terenske vještine i performanse ovog nevjerojatno skupog vozila?

Zbog toga je Carlex kreirao Mercedes-Benz X 350d 6 Wheeler. Automobil koji je puno više usredotočen na njegovu praktičnu upotrebu. Upravo je to razlog zašto se Mercedes-Benz X 350d 6 Wheeler temelji na gospodarskom vozilu. Dapače, s dizelskim motorom. Jer ipak, želite voziti ovaj vrhunski Mercedesov terenski kamionet, umjesto da ga samo gledate na najbližoj benzinskoj pumpi.

Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes-Benz

Dizajn

Carlex je odlučio proizvesti najbrutalnije gospodarsko vozilo Mercedes ikada. To znači da su mu dali sve da stvore isti zastrašujući izgled kao Mercedes-Benza 6X6. Na primjer, podigli su kabinu za 10 centimetara, omogućujući postavljanje aluminijskih naplataka po mjeri s ogromnim terenskim gumama Radar Renegade R/T+ dimenzija 285/65R18.

  • +20
Mercedes-Benz X 350d 6 Wheeler pick-up Izvor: Promo fotografije / Autor: Classic Youngtimers

Mercedes GTR maska ​​sprijeda, ekstremne bljeskalice i štitnici vrata također su prilagođeni. Odvojivi stražnji utovarni prostor također je produžen i dolazi s prilagođenim roll-barom. Ako ima nešto što se nije promijenilo u odnosu na originalnu X-klasu onda je to njegova vanjska boja. A i crna kožna unutrašnjost prilično je netaknuta. Izuzev oznake 6 Wheeler na nadzornoj ploči, kako već i priliči.

Motor

Mercedes-Benz X 350d u osnovi je luksuzni pick-up kamionet. S dodatnom osovinom i dva dodatna kotača, ovaj automobil se čini kao potpuno ludilo. Naročito na grubim cestama i netaknutim stazama, X Class 6 Wheeler je suludo dobar. Ispod poklopca motora nalazi se 3,0-litreni turbo-V6 dizelski motor s 258 konjskih snaga i ozbiljnom vučom. Naravno, s njime ćete privlačiti poglede i u gradu. Činjenica je da je ovaj Mercedes sa 6 kotača još rjeđi od G klase 6X6, pa je pažnja zajamčena. Voljeli vi to ili ne.