sada i službeno

[FOTO/VIDEO] Genesis najavio dolazak u Europu: Vrhunski korejski luksuz proizvođača automobila Hyundaija

10.05.2021 u 09:33

Bionic
Reading

Najprije stižu limuzina Genesis G80 i SUV Genesis GV80, a uskoro i novi G70 i GV70 dok namjenski europski model dolazi tijekom godine

Genesis je na tiskovnoj konferenciji u Frankfurtu objavio kako stiže u Europu već ovoga ljeta. Ovaj vrhunski luksuzni korejski brend proizvođača automobila Hyundaija proslavio je petu obljetnicu prošlog studenog, a obećao je da će svojom ‘Genesis difference’ postaviti izuzetnu prodajnu korisničku uslugu. Uz transparentnu politiku cijena za sve svoje modele i petogodišnji plan održavanja bez skrivenih dodataka, prodavat će se izravno javnosti putem interneta i Genesisovih studija. Prodaja započinje u Njemačkoj, Švicarskoj i Velikoj Britaniji kao dio faznog uvođenja u cijeloj regiji, a prvi će se ovakvi prodajni saloni otvoriti u Londonu, Münchenu i Zürichu.

Genesis stiže u Europu Izvor: Promo fotografije / Autor: Genesis Europe

Genesis je rekao da će ključno iskustvo s ovom markom bit imenovanje osobnog Genesis asistenta, koji će upravljati svim aspektima kupnje i vlasničkog iskustva 'poštujući najveći luksuz svih vremena'. Ovaj potpuno novi poslovni model omogućit će Genesisu da izgradi autentične odnose s europskim kupcima i jamči iskustvo bez stresa koje promiče praktičnost, povjerenje i transparentnost. Genesis Motor Europe obećava svojim budućim korsnicima da 'dolaze k njima', pružajući dostavu i preuzimanje od kuće ili u uredu kako bi se uklonila potrebu za posjetom 'trgovcu' ikad više.

Vrhunske usluge kupcima Genesis automobila uključuju jamstvo, servisiranje, pomoć na cesti, zamjenski automobil te mapiranje i bežična ažuriranja softvera.

Dominique Boesch, generalni direktor Genesis za Europu, je komentirao: 'Uzbuđeni smo što u regiju donosimo tako snažnu paletu globalno priznatih proizvoda. Genesis je već poznat po svojim besprijekorno visokim standardima u dizajnu, tehnologiji, sigurnosti i pouzdanosti. Međutim, naša je misija ponuditi puno više od pukih proizvoda. Znamo da kupci danas žude za iskustvima, a na nas se svodi kao na vrhunsku luksuznu marku koja pruža uslugu koja pruža i udobnost i izuzetno gostoprimstvo našim kupcima. Tako ćemo se izdvojiti.'

Na ljeto će se otvoriti narudžbe za limuzinu Genesis G80 i SUV Genesis GV80, a uskoro slijede novi G70 i GV70. Ilustrirajući jasnu predanost regiji, namjenski europski proizvod stići će tijekom godine.

Nakon svjetske premijere u Auto Šangaju prošlog mjeseca, Elektrificirani G80 bit će prvi potpuno električni model Genesis koji stiže u Europu. Sljedeća dva električna automobila s baterijama, od kojih jedan izgrađen na namjenskoj električnoj platformi, također će biti predstavljena u Europi prve godine u sklopu uvođenja proizvoda.

Genesis će primijeniti višekanalni pristup, a da bi to postigli, marka je razvila niz digitalnih alata jednostavnih za upotrebu, uključujući mrežni konfigurator i potpuno novu platformu za e-trgovinu; pojednostavljene specifikacije vozila i mogućnosti za postizanje velike vrijednosti; i niz mogućnosti pretplate od pokretanja.

  • +20
Genesis stiže u Europu Izvor: Promo fotografije / Autor: Genesis

Genesis G80 i GV80

Prvo će biti dostupni potpuno nova limuzina Genesis G80 i SUV Genesis GV80. Definirani svojom simboličnom temom dizajna 'Dvije linije', oba su modela izraz 'Athletic Elegance' ili atletske elegancije, filozofije Genesis dizajna koja nastoji postići savršenu ravnotežu između dvije suprotstavljene karakteristike.

Prepoznatljivi elementi dizajna Genesis pažljivo se primjenjuju i na limuzinu i na SUV. Dizajn zaštitnog znaka četverostruke Quad Lamp svjetla i upečatljive Crest rešetke kombiniraju se dajući moderan, ali impozantan izgled. Koristeći se sofisticiranom tehnologijom LED osvjetljenja, grafika Quad Lamp jedinstveni je potpis Genesis dizajna, komunicirajući prepoznatljiv identitet marke.

Inspirirani konceptom 'Ljepota bijelog prostora' koji se koristi u tradicionalnoj korejskoj arhitekturi, Genesis G80 i GV80, prema proizvođaču, 'uravnotežuju elegantan vrhunski dizajn s prostranošću i vrhunskom tehnologijom'. Kroz pažljivu upotrebu stilskog potpisa G-Matrix i nenadmašnu izradu, unutrašnjost limuzine i SUV-a ugodno udovoljava zahtjevima aktivnog i povezanog načina života.

Kao predanost regiji i zadovoljavanje potreba europskih kupaca, G80 i GV80 prilagođeni su europskim cestama u europskom razvojnom pogonu te marke. Oba su modela pažljivo dizajnirana, razvijena i testirana posebno za regiju s desecima tisuća kilometara prijeđenih u preko 15 zemalja na nekim od najtežih i izazovnijih cesta u Europi, i naravno, krugu Nürburgring.

Na putu prema elektrifikaciji

Elektrificirani G80 bit će prva potpuno električni model Genesisa koji stiže u Europu. Slijede sljedeća dva električna automobila na baterije, koji će europskim kupcima omogućiti izbor između tri automobila s nula emisija Genesis tijekom prve godine; od kojih će jedan biti izgrađen na namjenskoj električnoj platformi.

Genesis X Concept

Genesis je krajem ožujka službeno predstavio Genesis X Concept, konceptni automobil zasnovan na Gran Turismo modelu električnog vozila. Njegova premijera se dogodila na privatnom krovu u Los Angelesu, pokazujući najnoviji izraz Genesis dizajna pred zadivljujućom kulisom.

'Automobil koji danas predstavljamo konceptni je automobil koji utjelovljuje bitne elemente koje Genesis slijedi u svom dizajnu. Odvojite trenutak da upoznate budućnost Genesis dizajna kroz ovaj konceptni automobil koji utjelovljuje napredni i odvažni duh naše marke', rekao je Jay Chang, globalni voditelj marke Genesis.

Genesis X Concept peti je konceptni automobil marke, slijedeći koncepte New Yorka, GV80, Essentia i Mint, i utjelovljuje njegov novi stav o održivom dizajnu luksuznih automobila.

Genesis X Concept - detalj sklopke mjenjača brzina Izvor: Promo fotografije / Autor: Genesis

Konkretno, novi konceptni automobil GT je visokih performansi koji maksimizira upotrebu dizajnerskog elementa Two Lines po kojem je Genesis poznat. Tema 'Two Lines', koja se primjenjuje u unutrašnjosti i izvana, uključujući električne uređaje za punjenje, utjelovljuje jezik dizajna budućih Genesis EV modela. Naziv 'Genesis X' kombinacija je Genesisa i slova X, koje simbolizira 'skrivenog heroja'.

I za kraj, Genesis je upravo na svom Instagram profilu objavio prve najavne fotografije G70 Shooting Brake modela koji stiže isto tako ove godine na globalno tržište.