ŽENEVA 2020.

Genesis, luksuzna marka Hyundaia dolazi u Ženevu: Napokon i u Europi!

10.12.2019 u 09:40

Bionic
Reading

Genesis trenutno prodaje limuzine G70, G80 i G90, ali marka planira lansirati crossovere GV70 i GV80 u sljedeće dvije godine

Hyundaijeva premium marka, Genesis, priprema se predstaviti svoje automobile na sajmu automobila u Ženevi u ožujku iduće godine, jer se okreće europskom tržištu. Za sve one koji ne poznaju dobro ovu marku treba spomenuti da baš kao što Toyota ima svoju premium marku Lexus, Honda svoju Accuru, a Nissan svoj Infiniti i Hyundai se odlučio na svoju podmarku Genesis 2008. godine. Te godine je južnokorejski Hyundai počeo s globalnim marketinškim aktivnostima ove marke, osim u Europi, kao 'premium sportskim sedanom'. Genesis se kao zasebna marka odvojio od imena Hyundai tek 2017., a trenutno se prodaje u SAD-u, Kanadi, Rusiji, Južnoj Koreji, Bliskom Istoku i Australiji.

Prije tri godine, glavni operativni direktor Hyundai Europe Thomas Schmid rekao je da Hyundai odustaje od pokretanja prodaje Genesis u Europi do kraja desetljeća kada će marka imati SUV-ove u svojoj liniji i širi raspon pogonskih sklopova.

Genesis trenutno prodaje limuzine G70, G80 i G90. Marka planira lansirati crossovere GV70 i GV80 u sljedeće dvije godine. Sedan s pogonom na baterije planiran je za 2021. godinu. Genesis bi mogao započeti prodaju u Europi za nekoliko godina, rekao je Hyundaiov glavni direktor marketinga Cho Won Hong početkom ove godine. Treba reći i da je model G70 proglašen Sjevernoameričkim automobilom godine 2019. (2019 North American Car of the Year).

Sada je već najavljeno kako je Genesis rezervirao štand u jednoj od izložbenih dvorana autosalona u Ženevi u ožujku iduće godine. Na tom štandu su prošle godine izlagali talijanski brendovi DR Automobiles i Fornasari te ruska premium marka Aurus. Ipak, glasnogovornik Genesisa rekao je da još nije donesena konačna odluka o tome hoće li se marka pojaviti na izložbi.

U rujnu je Genesis angažirao Filipa Perinija za glavnog dizajnera u svom europskom centru za napredni dizajn u Njemačkoj. Perini je radio za Alfa Romeo, Audi i Lamborghini. Donedavno je bio voditelj dizajna i dizajnerskih inovacija u kompaniji Italdesign.

Genesis G70 Izvor: Promo fotografije / Autor: Genesis

Sam Genesis je svojih nekoliko modela nedavno na kineskom China International Import Expo (CIIE) u Šangaju u studenom ove godine predstavio svoja tri modela: GV80 koncept, Mint koncept tes voj udarni model G90.

  • GV80 koncept - SUV koncept s pogonom na gorive ćelije

GV80 Concept je prva interpretacija luksuznog SUV-a marke Genesis. Pokretan vodikovom tehnologijom gorivnih ćelija (FCEV), koncept GV80 daje pogled na odvažnu budućnost Genesisovog dizajna. To je moderna i rafinirana interpretacija sposobnog SUV-a, nadograđujući se na snagu arhitekture i ljepotu prirodnih elemenata. Genesis nastavlja proučavati prednosti sličnih alternativnih pogonskih sustava i ekološki prihvatljivih tehnologija za buduće primjene proizvoda.

  • Mint koncept - mali luksuzni električni automobil za grad

Kao nova tipologija vozila, koncept Mint zamišljen je kao električni automobil s dvoja vrata, namijenjen modernom i gradskom urbanom životu.

Prema Genesisu, radi se o laganom vozilu, koje je izvrsno upravljivo i uzbudljivo za vožnju. Mint preoblikuje mobilnost u gradu i pruža inovativno korisničko iskustvo interijera. Prilagođen potrebama modernog gradskog života, koncept Mint ima procijenjeni domet od 322 kilometra s jednim punjenjem i brzo punjenje od 350 kW.

  • G90 - luksuzna limuzina je njihov udarni model

G90 je velika limuzina koju odlikuje nepogrešiv dizajnerski stil marke Genesis, kao što su prepoznatljive četvrtasti farovi Quad Lamps, Crest Grille maska i G-Matrix uzorak po cijelom vozilu, iznutra i izvana.

  • +9
Genesis Izvor: Promo fotografije / Autor: Genesis