za europu

[FOTO] Genesis G70 Shooting Brake: Transformacija limuzine u kultni sportski karavan

12.05.2021 u 16:03

Bionic
Reading

Novi G70 Shooting Brake bit će važan model za Genesis jer će kao premium automobil kupcima ponuditi veću praktičnost, posebno u Europi, a dodatno će proširiti liniju Genesis

Genesis, luksuzna marka Hyundaija, je danas predstavio prve službene slike premium sportskog karavana G70 Shooting Brake, automobila dizajniranog s naglaskom na europske kupce. G70 Shooting Brake temelji se na novoj G70 limuzini koja je imala svoju premijeru prošle godine, dodajući element praktičnosti eksterijeru s povećanim prostorom u prtljažniku zadržavajući pritom atletske vanjske elemente koji su pokazatelji filozofije Genesis dizajna, 'Athletic Elegance'.

Naziv 'Shooting Brake' odnosi se na stil karoserije automobila koji je čvrsto ukorijenjen u europskoj automobilskoj povijesti i tema je koja se ponavlja za proizvođače u premium luksuznom sektoru. Novi G70 Shooting Brake bit će važan model za Genesis. Kao premium automobil, kupcima će ponuditi veću praktičnost, posebno u Europi, a dodatno će proširiti liniju Genesis kako bi udovoljio raznim potrebama kupaca.

Dimenzije ostaju nepromijenjene kao i kod limuzine

G70 Shooting Brake je iste veličine kao i novi G70, dugačak je 4685 mm, širok 1850 mm i visok 1400 mm, s međuosovinskim razmakom od 2835 mm. U međuvremenu, prtljažni prostor je 40 posto veći od limuzine G70, a stražnja sjedala mogu se preklopiti u svestrani format 40/20/40.

Nasljeđujući svoj dizajn od nove G70 limuzine, prednja maska G70 Shooting Brake-a Crest Grille postavljena je niže od četverostrukih Quad svjetala, koja se šire prema van, dočaravajući 'sprintersko držanje' prije trke i ističući sportski dizajn modela.

Gledajući sa strane, kombinacija jednodijelnog staklenog otvora koji se proteže straga i integralnog spojlera 'plutajućeg tipa' stvara jedinstveni dojam vanjštini koji komunicira sportsku namjeru modela G70 Shooting Brake. Straga, prtljažnik, koji maksimizira prostor pomicanjem zgloba stražnjih vrata, utjelovljuje prednosti funkcionalnog dizajna. Četverostruka Quad svjetla, koje predstavljaju simbol Genesisova dizajnerskog identiteta, protežu se na površinu stražnjih vrata stvarajući jedinstveni dojam.

Unutrašnjost G70 Shooting Brake-a nasljeđuje dizajn nove G70 limuzine usmjeren na vozača, koji nalikuje kokpitu borbenog mlaznog aviona.

'G70 Shooting Brake kombinira tip atletskog vanjskog dizajna koji odražava Genesisov dizajnerski identitet s praktičnošću Shooting Brake forme', rekao je dužnosnik Genesisa. Dodao je i kako se vesele što će s ovim strateškim modelom zadovoljiti potrebe europskih kupaca što udovoljava preferencijama tržišta.

S G70 Shooting Brake, petim modelom Genesis koji je stigao u Europu, marka će dodatno ojačati svoju poziciju lansirajući model koji pokazuje svoju predanost europskom tržištu. Genesis je 4. svibnja službeno objavio svoje planove za europsko tržište, dom premium luksuznih automobila. Marka će započeti europsku prodaju kasnije ove godine, počevši od Njemačke, Velike Britanije i Švicarske.

Narudžbe za Genesisovu luksuznu limuzinu, G80 i njegov SUV, GV80, otvorit će se ovog ljeta, a ubrzo slijede sportska limuzina G70 i urbani SUV GV70.